26 juni 2007

Glöm inte...

bort min tävling medan jag är borta!!

25 juni 2007

Till Skåneland - bloggpaus


I morgon ska jag åka till Skåne och Lund och hälsa på min pappa. Han bor ensam sedan 5 år då min älskade mamma dog. Han fyller 86 år på lördag, fast det vill han inte fira. De senaste åren har han blivit mer och mer dement, men det yttrar sig mest i att han tappar närminnet. Fysiskt är han i fantastiskt bra trim. Han har motionerat hela sitt liv och spelade tennis tills han var 80. Demenssköterskan i stadsdelen har ordnat en plats åt honom på dagvården där de har en liten grupp som träffas ett par gånger i veckan och fikar och pratar. Så nu ska jag åka ner och "skola in" pappa där. Han har alltid varit en "hemmagris", men han skulle må bra av att komma utanför sin lägenhet och se lite annat och träffa lite folk.
Jag ska följa med dit och fika en eftermiddag och se hur det är, och jag hoppas att han ska tycka att det är bra.
Det är inte lätt att bli gammal och ha sitt enda barn 30 mil bort, men vi pratar ofta på telefon och numera vill han inte komma hit och vara här. Han känner sig nog inte trygg här och vill helst vara hemma hos sig och bland sina saker.
Nu ska vi ska fixa hans lilla terass och hacka ogräs i hans miniträdgård och så ska vi ut och göra lite utflykter i den skånska sommaren. Där har jag inte tillgång till dator, så nu tar jag lite bloggpaus på några dagar.
Ha det så gott så länge!!


Grävardagen

Idag var det stora grävardagen i kolonin. Två av tre söner var med och grävde och vi andra städade och satte upp nya skärmväggar, istället för de som blåste sönder i höststormen. Det var skönt att få lite vägg bakom ryggen när man sitter och fikar. Jag kände mig så iakttagen. Så gott som hela lotten ska grävas, fräsas och dräneras i sommar och det vill till att jag går flitigt på gymmet, om det ska bli gjort.

Min trevliga granne C var också med och planterade lite och röjde. Sedan drack vi kaffe och åt Ballerinakex och det var så mysigt.
Fortsättning i morgon, men då vet jag inte hur många som vill gräva.

Navkapslarna hos grannen har fått sällskap av trasiga gatulampkupor med små blå blommor planterade inuti.

19 juni 2007

TÄVLING!!

HJÄLP!!!

Jag har ju planer på att nån gång, om en inte alltför avlägsen framtid, starta en egen verksamhet En syateljé där jag både syr nytt och ändrar redan färdiga plagg; t.ex. lägger upp byxor, byter blixtlås. byter foder m.m.

MEN jag behöver förslag på ett klatschigt namn, som
* inte är för långt - helst inte mer än 2-3 ord
* talar om vad det är för slags verksamhet
* kanske innehåller mitt namn eller "Göteborg"
* ev. innehåller ordet "ängel" eller "änglarna" (IFK Göteborg kallas ju "Änglarna")
* får gärna innehålla siffror och andra tecken

Naturligtvis blir det pris också:

100 kronor kontant eller

nåt fräckt garn värt 100 kronor
(pristagaren får välja färg och kvalitet)

Förslagen bör vara inne senast 29 juni.

LYCKA TILL!

18 juni 2007

Harriet Hjort

Det här citatet fann jag i en kommentar i Elisabeths blogg. Det är från en bok, skriven av Harriet Hjort. Jag har aldrig hört talas om henne, men nu blev jag verkligen nyfiken.
Läs och njut!!

"Om någon kvinna, av vilken rang eller vilket yrke det vara månde, vare sig jungfru, fru eller änka, efter denna lags tillkomst, påverkar, frestar och lockar till äktenskap någon av Hans Majestäts undersåtar medelst viol- eller rosenparfym, smink, toalettvatten, löständer, löshår, lösbröst, spansk ull, korsetter, krinoliner, högklackade skor och vadderade höfter, skall hon undergå straff efter den lag som nu gäller för häxeri, och giftermål, ingånget under sådana omständigheter, skall förklaras ogiltligt och upphävas."

17 juni 2007

Klänning och skyltfönster















Det här är klänningen jag stickat och virkat till E. på hennes 21-årsdag. Jag har inte kunnat visa den tidigare, eftersom jag vet att hon läser min blogg. Men nu är det fritt fram!


Mönstret till klänningen kan ni se nederst i vitt, men min variant är i helt andra färger. Den är på beställning i svart, limegrönt och ljusgrått. Det blev lite garn över och då virkade jag en liten axelväska också. Det roligaste var de klädda knapparna, som nästan inte syns på klänningen. Allt är tillverkat i bomullsgarn. Det ska bli hennes midsommarklänning. Hon blev faktiskt jätteglad för den. Det är ganska längesedan den blev klar och sedan har den hängt i skyltfönstret.
En dag kom hon in och fick syn på den direkt. "Åh, där är ju en sån, som jag vill ha!".
" Mmm, sa jag, "du får gärna prova den om du vill." och det gjorde hon. Och då kunde jag se att den var lite stor och att knapparna bak behövde justeras.
"Men du kan snart sticka en sådan", sa jag tröstande, "och jag kan hjälpa dig". Hon anade ingenting :))






I fredags skyltade jag om i det ena skyltfönstret. L. hade gått ett ärende och det enda som gällde var att fönstret skulle vara i grönt och blått. Jag hängde en Hanne Falkenberg-jacka till höger och blå halsdukar till höger och sedan plockade jag fram garnhärvor, som gick i färgställningarna grönt - blågrönt - blått och när jag kom hem hade jag fått ett mail från L. där det stod:

"Skyltningen är urläcker. Du har verkligen lyckats. Det är skönt för mig att få lite input och nytt tänkande också."
Gissa om min självkänsla växte!




14 juni 2007

Matrixkavajen klar!






Kan ni fatta varför man alltid spar allting tills sista minuten? Jag har haft 2 veckor på mig att sy den här kavajen, men lik förbannat började jag i förrgår med att klippa tyg, foder och vliseline och igår kväll började jag att sy. Det innebar att jag satt uppe hela natten och sydde och när klockan var halv nio i morse och sonen A.skulle gå till skolavslutningen, så var det kvar ärmar som skulle läggas upp, knappar och knapphål och lite handarbete med att sy fast fodret för hand i midjan.


Jösses - men konstigt nog var jag inte trött. Och det var ett himla spring halva natten. Tyst blev det vid halv ett-tiden och då inbillade jag mig att alla sov. Men halv 4 kom mellansonen och skulle ha en nattmacka. Han hade suttit och sett inspelad film. 4 gick han och la sig. Klockan 5 steg äldsten upp. Han börjar jobba klockan 6. Halv 7 kom maken upp och sa: "Men har du sytt hela natten?! Vill du ha kaffe?" och det ville jag. En timme senare kom minsten och då högg jag honom så att jag kunde prova hur långa ärmarna skulle vara.


Till skolavslutningen tog han en rödrandig kavaj, som jag sytt för några år sedan. Men nu har han gått i sin Matrix-kavaj till middagen och festen, som ska vara i kväll för alla niorna.


Han är nyklippt dagen till ära och såå snygg i sina solglasögon.



Jag hoppas verkligen att han får roligt i kavajen. Det är verkligen "limited edition" - finns bara i ett exemplar.
Vad tycker ni? Är de lika??
"It's unevitable".

13 juni 2007

Jag är ett glas vin



You are a Fine Glass of Wine. You are sophisticated and refined, but also complicated and hard to deal with. Not everyone loves you, but those who do swear that you're the coolest thing since sliced bread. One of these days the people that matter will understand you. Until then, you will be sitting on your throne as the distinguished product that not everyone has the taste to appreciate.

12 juni 2007

Grått/vitt hår

Igår var jag hos frissan och hon trodde att jag färgat håret grått!! Det var ganska kul. Det enda som var färgat var lite rester från de svarta slingorna och det är sannerligen inte mycket kvar av det.
Hon berättade att det är inne nu med grått hår och 20-åringar färgar håret grått för att vara "asgrymma". Aldrig trodde jag att mitt "förhatliga" gråa hår skulle bli modernt. Nu när det är sol och varmt så blir det nästan vitt, men nu blir det inga slingor förrän tidigast till hösten eller vintern.
Så här ser Matrix-kavajen ut just nu. Den ska vara färdig på torsdag lagom till A:s avslutning i 9:an, så nu blir det nattarbete.

I morgon ska jag träffa Fk och Af tillsammans med min coach. Får se vad som kommer ut av det. Praktiken ska egentligen avslutas i juni, men det blir nog över sommaren, eftersom Af inte gör nåt i semestertider, och coachen tyckte att det vore ett steg tillbaka att jag skulle sitta hemma och göra inget medan det är semester. Hon är jättebra , min jobbcoach J.

11 juni 2007

Tillklippt


Så här ser jag ut nu sedan jag provat en ny frisör. Jag släppte loss henne i mitt hår och hon gjorde en fräck frisyr, som är kort i höger sidan och längre i vänster. Det syns inte så mycket på fotot men jag är jättenöjd.
Värmen fortsätter!

Varma dagen

Idag var det 30 grader i skuggan redan tidigt på förmiddagen. Jag skulle ut i kolonin och gräva men det går ju inte. När temperaturen är grävvänlig, så är det mörkt
Igår fick jag ett fantastiskt erbjudande!! Att åka till Peru och stanna 2-3 veckor.
Det enda jag behöver betala själv är resan dit. Jag har kollat lite och det kan gå på 8000:- om man har tur och är ute i god tid. Låter det inte underbart!!

Söndagen har jag ägnat åt att sitta i skuggan på balkongen och jag tog en timmes siesta och sov. Det var härligt.
OCH jag har lagt ut lite auktioner på Tradera. Får se hur det går.
Och i morgon är det måndag igen och jag får lov att vara i Garnaffären 4 timmar. Qi var på besök och inhandlade lite garn förra veckan och det var verkligen kul. Vi satt utanför affären ett tag och fikade.

07 juni 2007

Anns Atelier

För er som inte sett min första balklänning jag sydde kommer här lite bilder:

















Klänningen är i cerise thaisiden med korsettliv klätt med handbroderad sidenorganza och kavaljeren har fluga i samma tyg.


Kommande projekt är en svart rock i ull till äldste sonen.

05 juni 2007

Var inte rädd för mörkret

Bilden har jag lånat här



Det här är en av mina favoritdikter. Den är trösterik och varm.
Jag ger den till alla er och hoppas att ni sover gott i natt:

Var inte rädd för mörkret,ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor,där intet mörker är.

I ljusa irisringen du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt, som ljuset med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,som ljusets hjärta bär.
Erik Blomberg

04 juni 2007

En lista till från Sweflo

Här är en liten redigerad lista igen - 070606! Häng på ni som vill!

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering. gissa var
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle göra en plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar. tre i öronen
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop. Bara pappa är i livet
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal. Av mig adopterad syster några år äldre än jag
[ ] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn. tre söner 20, 19 och 15 år gamla
[ ] Jag har mist ett barn. räknas missfall - i så fall flera

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. alltid nåt som följt med hem
[x] Jag har fått sparken. från ett sommarjobb, antagligen preskriberat

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[ ] Jag börjar ännu gråta av Disneyfilmer.
[x] Jag har kissat på mig av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något. limmade ihop 2 fingrar med snabbtorkande epoxylim
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x ] Jag har brutit ett ben. i armen
[ ] Mina tonsiller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[x] Mina visdomständer har tagits bort inte alla
[x ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[x] Jag har varit i Ryssland. när det hette Sovjet
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center. ????
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[ x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har nakenbadat.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil. fast inte så allvarligt
[ ] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[ ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi. ingen höjdare
[ ] Jag har åkt snowboard.
[ ] Jag har hoppat bungyjump el fritt fall

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[x] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu. min mamma
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skilt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig. eftersom han var homosexuell *fniss*
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande ett smycke

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[ ]Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x ] Jag har fuskat i ett spel.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[x] Jag har blivit diagnosticerad med depression.
[x] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö. mamma
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare. har en ny mp3
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor. nej, tyvärr
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[x] Jag äger något jag köpt på E-bay/Tradera
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. sjunger ju i konsertkör
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik. gammal yrkesskada
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka. men gör det sällan numera
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[ ] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad. och andra sorter också
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn. inte numera
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra med resten av mitt liv men om det blir som jag vill är en annan femma

Nu vet ni lite mer om mig

Italienska??

Your Inner European is Italian!
Passionate and colorful.You show the world what culture really is.


Det hade jag ingen aaaaaning om!

02 juni 2007

Sommar



Här lyser solen så ordentligt. Och jag är så mör efter att ha varit på gymmet. Men det är härligt att sommaren har kommit.

Så här glad är mamman...

...när mellansonen tagit studenten.
Visst är han söt, Johan!!??





Så här har jag aldrig sett Johan förut, men det var en intressant upplevelse. Risken är dock liten att han ska fortsätta på inslagen linje. Han är ju
idrottare.



Champagnefrukost hemma hos oss kl.8. Kortet tog jag iklädd morgonrock - antagligen därför de ser så glada ut:)

Senare inlägg Äldre inlägg Startsida