30 juni 2008

Kommenderad till Arbetsförmedlingen

I morgon är jag kommenderad till Arbetsförmedlingen för att lyssna på information om hur A-kassan fungerar. Det tar ungefär en timme och det måste vara en superbra föreläsning, eftersom man blir avförd från A-kassan om man inte kommer dit. (Är det enda sättet att få publik?)

Jag tillåter mig att tvivla. Det blir säkert en massa diabilder, overhead och text man inte kan läsa. Det finns ingen värre publik än lärare. De vet hur allt ska gå till och när det inte är bra, så blir jag så trött (och kinkig). Får väl ta stickning med...

Uppdatering tisdag förmiddag:
En kort recension - det var tur att jag hade stickningen med!

En sån här vill jag ha

29 juni 2008

Trött på att vara sjuk...

Nu tror jag att jag ska sluta att vara sjuk. Det är för jobbigt att vara sjuk och arbetslös när jag ändå måste göra jobbet åt Af, FK och A-kassan. Denna veckan har varit helt sanslös.
Det började med att jag fick brev från A-kassan om att jag registrerats av Af. MEN det var inte min A-kassa. Af hade anmält mig till fel A-kassa - en där jag aldrig varit medlem och A-kassan var lika förvånad som jag.

Jag ringde min nya handläggare Robert på Af:
-Hej! Jag har ett problem. Jag har blivit registrerad i fel A-kassa.
-Jaha, ditt personnummer? Man är nämligen inte en person utan ett ärende.
- Det kan vi ändra här i datorn... Nej, det går inte, för du var inte på informationsmötet i förmiddags om A-kassan och då blir man avförd från A-kassan.
_Det glömde jag alldeles bort. Det ingår i min sjukdomsbild. Men det gör ju inget att jag är avförd, för det var ju fel ändå.
-Nej, i så fall är man avförd överhuvudtaget och får inga pengar alls. Nånsin!!
-Jaha, vad gör jag då?
-Ja, det kan finnas en chans att ändra det om du kommer hit före kl 3 idag....Sen upplyste Robert mig om att han egentligen inte skulle vara min handläggare utan det skulle vara en annan - Andreas nånting...

Gissa om man blir orolig vid såna besked...

Väl vid Af löste det hela sig utan problem. Mannen vid receptionen sa: Du får en ny tíd och så ändrar jag A-kassa. DEt är OK. Vad gör det om 100 år - vi kan alla glömma.
Den första vettiga jag hört där under mitt rehabår, som nu är slut.


Dagen efter ringde Robert igen och undrade om det som var inskrivet i datorn angående mina önskemål om arbete gällde. Det gjorde det, sa jag, eftersom G. skrivit in det vid mitt sista besök hos henne, tillsammans med mig.
Sedan frågade han mig vad det var i läraryrket som var bekymmersamt, eftersom jag bränt ut mig.
-Det var själva läraryrket, sa jag.
-Jag ser att du undervisat på Hvitfeldtska gymnasiet. Det är min gamla skola.
-Jaha!
-Ja, och mina två söner har också gått där.
-JAha, det var ju intressant.
-Sa jag att jag inte ska vara din handläggare?
-Ja, igår och jag fick namnet också. Andreas...
-Ja, då var det nog inget mer,då. Hej då. Jag vet fortfarande inte vad han ville och varför han ringde

Jag ringde min A-kassa för att kolla att allt var som det skulle, så att jag inte skulle gå miste om en veckas A-kassa, och tro det eller ej - det var det.

Jag ringde vårdcentralen också och hamnade i ett Moment 22. Min blodtrycksmedicin var slut och jag ville ha en tid hos en läkare för att få ett nytt recept.
-Har du fått medicinen här?
-Nej, min läkare skrev ut den från början, men hon har gått i pension nu. Och sedan skrev min psykläkare ut den, men han är på semester nu.
-Men då behöver du träffa en läkare.
-Ja, det är därför jag ringer.
-Jag har ingen tid förrän i mitten av juli och så länge kan du inte vara utan.
-Nej, så vad gör jag då?
-Ja, då får du ringa på morgonen och hoppas på en akuttid.
-Men i februari ringde jag och då blev jag utskälld för att det var inte lämpligt att uppta akuttider för en sån sak.
-Nej, det tycker jag inte är lämpligt. Sånt får man planera.
-Ja, men vad ska jag göra då?
-Du måste få en tid för läkarbesök.
-Men det finns ju ingen tid förrän i mitten av juli och så länge kan jag inte vara utan medicin.
-Nej, det kan du inte.
-Nej, så vad ska jag göra då?
-Ja, du får ringa och få en akuttid, men jag tycker inte att det är rimligt att du får en akuttid för sånt som man kan planera.
-Nej, du sa det, men vad tycker du att jag ska göra då?
-Jag tycker att du ska boka en läkartid....
och så höll det på ett par gånger till tills jag inte orkade mer och sa:
-Jag fixar det på något annat sätt. Adjö!

Jag åkte till Axessakuten och fick mitt recept.

När jag skulle till Apoteket och hämta ut medicinen passade jag på att ta med ett par recept som jag hade liggande eftersom mitt högkostnadsskydd går ute i sommar. Där träffade jag en receptarie (heter det så) som ville bestämma vilket av recepten jag skulle hämta ut. De var på samma medicin och jag kunde bara få hämta ut ett av dem och det kunde jag gå med på.
Men eftersom det var olika ordinationer (1 resp. 2 tabl. om dagen) så ville hon bestämma vilket jag skulle hämta ut. Jag villa ha det äldsta eftersom det snart skull bli för gammalt, men hon ville att jag skulle ta det senaste eftersom det var säkrare.
Jag förklarade minst 2 gånger att jag var så pass att jag själv kunde reglera mängden efter behov eftersom jag ibland tar 1 och ibland 2 tabl. Men hon lät sig inte övertygas så lätt utan jag fick nästan bli arg och höja rösten innan jag fick som jag ville...och ni vet hur hemskt otäckt tyst det är på ett Apotek och vad som händer om man höjer rösten...det ville hon nog undvika och till slut fick jag min vilja fram. Snacka om service...

Väl hemma var jag alldeles slut och fick lägga mig och vila och sov faktiskt en stund också.

Förstår ni nu hur jobbigt det är att vara sjuk och hur det kan komma sig att jag är arbetslös när jag gör jobbet åt alla andra??
Blir jag friskare av detta, Fredrik?

Och hur blir det nu med den nya sjukförsäkringen som träder i kraft den 1 juli?
Får jag sjukersättning eller inte?
Eller ska jag vara sjukskriven och hur länge?
Och jag måste söka jobb också på den halva tid som jag är frisk och jag måste rapportera till handläggaren på Af varje månad vilka jobb jag sökt.
Blir jag bättre eller sämre av allt detta, tror du Fredrik?
Jag lääängtar till nästa val.

Men på fredag ska jag åka till Ystad och vara med på Elisabeths bloggträff och det blir jag säkert bättre av.

Blommor från Kolonin

Dagens romantiska bukett - från Hvilan - doftschersmin och doftande rosor (tyvärr anonyma för mig). Det är synd att jag inte kan skicka med doften också.




25 juni 2008

Högt,högt upp i det blå...

Så här fint besök fick vi ikväll under fotbollsmatchen . Det är antagligen Chalmers ballongcorps som är ute och flyger i den vindstilla kvällen. Vi ser dem så ofta här över så att när någon utbrister:
"Titta, en luftballong!"", så säger vi:"Jaha,ja".






Nya äggkoppen


Jag samlar inte på äggkoppar, men varje år när det närmar sig påsk så brukar jag köpa mig en rolig, söt, udda äggkopp. I år blev detingen eftersom jag inte hittade någon som jag gillade tillräckligt mycket. Men nu har jag hittat "den" och här är den.
Den kommer från Alessi och är en liten gubbe med keps och sked i handen. Det fiffiga med den är att i kepsen finns det ett saltkar. Man vänder upp och ner på kepsen, tar av locket och fyller den med salt och ...klart. Ägget sätter man förstås i huvet och sedan är det bara att äta.

Vår katt - en hund?

Vadå - jag?? Skulle jag ha gjort det? Näääää...

Igår fick mannen ett ryck och städade sovrummet. Med risk för att avslöja för mycket om våra städvanor, så gjorde han 2 fynd, som han inte hade väntat sig att hitta just under sängen.. Först kom han med en plastförpackning adresserad till Mellan. Han prenumererar på T-shirts (Jo, det kan man) och den här var poststämplad 08-04-24. Gissa vem som hämtat den när posten kom och burit den under sängen till sitt "gömme". Mellan hade saknat den ett tag, men sedan glömt bort det (och ingen påminnelse har heller kommit).




Nästa försändelse som hamnat under sängen var ett litet platt paket i wellpapp och frigolit. Och gissa vad som fanns i!!!
Jo, min sedan ett tag saknade stickling av vildvin, som jag köpt på Tradera och som nu kom fram i ljuset. Den var poststämplad 08-06-04 och tro det eller ej; här kan man tala om växtkraft. Den hade fortsatt att växa inne i paketet, utan vare sig vatten eller ljus. Naturen är fantastisk.
Tror Shiva att hon är en hund och varför gömmer hon posten? Buskatten!!

23 juni 2008

Äntligen gott kaffe


Idag kunde vi äntligen bestämma oss för vilken kaffebryggare vi ville ha och det blev den här skönheten Moccamaster GSC i krom och svart - och den brygger verkligen gott kaffe.

Skör som kinaporslin...

Igår var det tänkt att pappa skulle komma på en försenad midsommarmiddag. Inget stort, bara lite sill och potatis och umgås lite.
Jag var så trött när jag steg upp och gjorde inget speciellt på dagen, stickade lite, läste lite. Det var väl magsjukan som satt kvar lite ännu. Sen blev det dags att åka och hämta pappa på äldreboendet dit han flyttade i feb.
När jag kom ut i bilen i regnet så ville den inte starta. Den bara morrade och ville inte alls. Sen jag slutade på Myrins har den bara stått och batteriet är inte så nytt, så egentligen var det inte konstigt - men typiskt. Det var precis vad jag inte behövde just då.
Jag tyckte att jag hade laddat för att vara glad och trevlig när jag hämtade pappa, men nu kände jag att det där glada höll på att rinna iväg.
Jag ringde pappa och försökte förklara situationen och att vi kanske fick skjuta upp det hela.
Han blev arg och skällde ut mig. Inte för att det blev inställt utan för att "det var så många besked hela tiden att man skulle hit och dit och nu var han minsann i Skanör och hur hade jag tänkt att det skulle gå om han plötsligt skulle till mig och äta" och så lade han på.
Då gick luften fullständigt ur mig och proppen med. Tårarna sprutade och jag ville ingenting längre.
Jag vet ju att det är så när man är dement och i nästa sekund så har han glömt det, men så skör är jag alltså - och det förvånar mig lika mycket varje gång. Hur bygger man lite mental styrka?

22 juni 2008

Klokt sagt

Det där med att leva i nuet är något jag måste öva mig på.

Oron lindrar inte plågan inför morgondagen utan berövar bara denna dag på sin kraft!


21 juni 2008

Grönt är skönt!


Så här nånting ser linsjalen ut när man släppt maskorna. Den blir helläcker tycker jag. Färgen är lite skarpare i verkligheten. Eftersom jag stickar ganska fast så använder jag st. 5½. Den ska blockas och sedan blir den jättefin. Den fanns uppstickad i butiken och var bara sååå fin. Dessutom är det en väldigt bra fotbollsstickning eftersom mönstret är så lätt.

Här blåser det som 17 idag och nyss blåste ett av våra trappfönster ner från femte våningen. tur att ingen var under just då. Jag har fått lyfta in alla balkonglådorna och rädda blommorna. Vill man gå ut så får man nog gå i 45 graders vinkel. Men solen skiner.
Nu börjar min favoritfilm "Söder om landsvägen" med Edvard Persson :))

20 juni 2008

Liten midsommargåta

En planta i mitt köksfönster blommor. Vad heter den?
Jag kan ge några ledtrådar:
*det är en kryddväxt eller ört heter det kanske
*den har blivit väldigt populär de senaste åren
*många är väldigt förtjusta i den
*man använder den i mat men också i choklad

Nu kan ni väl gissa?

GLAD MIDSOMMAR!

ps magsjukan hänger kvar men en pantoffla (=potatis) kan jag nog klämma ner

19 juni 2008

Ich bin so matt und krank

Inatt sov jag dåligt. Vaknade med magont och jag vet inte om det är mannens magsjuka jag fått eller för många ostbågar igår till matchen. Det får vara vilket det vill för jag känner mig bara matt och trött. Jag går och lägger mig igen.

18 juni 2008

Stickdag och fotboll

Idag blir det en grön dag. Jag började på mitt gröna garn igår men släppte fel maskor, så det blev att dra upp alltihop igen. Idag börjar jag på nytt igen. Om jag har lust så kanske det blir en tur till kolonin också. Vi skulle ha grävt lite igår maken och jag, men han kom hem från jobbet och var magsjuk, så jag fick pyssla om honom istället.
Ikväll är det fotboll igen och jag håller tummarna för Sverige, men jag befarar att Ryssland kommer att vinna.

PS idag kom intyget från FK

17 juni 2008

En bättre eftermiddag

Eftermiddagen blev betydligt bättre än jag trodde i morse. Ginger Beer "messade" igår och undrade om jag ville fika idag och vi träffades i Majorna och promenerade till Konstcaféet i Klippans kulturreservat. Där satt vi i lä i solen och tjôtade och stickade och mådde gott.
Jag blev filmad medan jag stickade och det syns hur mycket vi pratade.
Ginger Beer stickade en svart tröja i Vivaldi och jag höll på med min alpackasjal. Lägg märke till de tjusiga naglarna i oxblodsrött!


På hemvägen var vi inne på Carinas garn på Karl-Johansgatan och jag blev kär i ett äppelgrönt lingarn från Ullcentrum "Linea", som jag redan börjat sticka en sjal med tappade maskor. Bild kommer när jag kommit lite längre

Ska jag göra allas jobb?

Idag fick jag tag på J.-handläggare på FK och passade på att fråga hur långt processen kommit med min halva sjukersättning. Följande samtal utspann sig:

-Det var väl inte tal om sjukersättning utan om fortsatt halv sjukskrivning?
-Jaså??
-Ja, det tror jag.
-Men när vi hade möte med min läkare, Af-damen och du var med så bestämde vi att det skulle vara halv sjukersättning.
-Jaha...jag måste titta i mina anteckningar...vänta lite...Jo, det står faktiskt så här i anteckningarna.
-Ja, sa jag otåligt, min läkare har ju skickat in ett utlåtande och nu undrar han om det är mer papper han måste skicka in.
-Nja, det ligger ett medicinskt underlag här t.o.m. den siste maj. Så du behöver ett nytt från den 1 juni.
-Men nu pratar du om ett sjukintyg, eller?
-Ja, ett sånt som du skickat in många gånger.
-Jo, men han har skickat in ett underlag som är på flera sidor, som behövdes för att FK skulle kunna fatta beslut om sjukersättning. Det är längesedan han skickade in det. Har du inte fått det?
- Nej, det syns inte något här. Du vet det kan ta en vecka innan det scannas in och syns på min skärm.
-Nej, det skickades in i maj när vi hade haft vårt möte. Det är flera veckor sedan
-Ja...jo...vänta lite...jo det har kommit. Jag ser det här...
-*suckar* - Jaha, behöver han skicka in mer?
-Nej, det som behövs nu är ett medicinskt underlag som gäller från den 1 juni.
- Det kan inte stämma. Jag har ju haft rehabpenning fram till 13 juni...
-Jaha, ja...men då ska det vara från den 14 juni då.
-OK, blir det rätt nu om det är från den 14 juni?
- Ja, det ska det bli och jag ska ta tag i det här med sjukersättning, men det kan ta månader så under tiden måste du vara sjukskriven till 50%.
-Ja, det förstår jag...från den 14 juni...
-Just det...och du... om du undrar nåt så är det bara att ringa eller maila...


Jag undrar just vem som ska ringa vem. Man får inte vara för sjuk om man ska vara sjuk, för då får man inte vara sjuk.
*suck*

16 juni 2008

Nya sjukskrivningsregler 1 juli

Jag tror att de fått fnatt, regeringen.
Den 1 juli införs nya regler. Om du varit sjukskriven 364 dagar så finns det 2 alternativ om man inte är frisk efter 364 dagar.
Antingen får man förlängd sjukskrivning i högst 550 dagar automatiskt mot läkarintyg, fast bara 75 % av inkomsten (mot nuvarande 80%) eller så får man fortsatt sjukskrivning, som man måste ansöka om, om man är mycket sjuk (och med mycket sjuk menas livshotande sjuk) och då får man 80% utan tidsbegränsning.
I princip blir det så att om man är sjuk, men har hopp om att tillfriskna får man mindre sjukpenning än om man är döende. Vem behöver mest pengar?

Inte undra på att sjukskrivningarna går ner. Vem har råd att vara sjuk?

Arbetslös


Idag är det första dagen i mitt liv som jag känner mig riktigt arbetslös. Jag var på Af idag och träffade min handläggare. Hon skulle hjälpa mig att fylla i blanketter, lägga upp handlingsplan m.m. och också tala om för mig att jag skulle få en ny handläggare *suck*.


Dessutom måste jag skicka in ansökan till A-kassan och för att kunna göra detta måste jag ha 2 intyg; ett från arbetsgivaren (den senaste) och ett från FK. Arbetsgivarintyget skulle ta 14 dagar (??) och eftersom beslutet om min 50% sjukersättning kan dröja flera månader, så måste jag vara 50% sjukskriven igen. Jag ringde min läkare, men fick inte tag i honom. Ringde FK, men fick inte tag i min handläggare.
Efter allt denna information, då jag bara sjönk längre och längre ner i stolen, sa hon till slut glatt:
-Men nåt kan du fira i alla fall!
-Jaså, sa jag, vadå? Jag kunde inte komma på något alls att fira som läget var.
-Du kan fira att du är halvt frisk!!!
Bara sådär från den ena dagen till den andra för att staten bestämt att mitt rehabiliteringsår är slut.
-Ja, sa jag, det känns faktiskt inte så, sa jag uppgivet.
-Inte?
-Nä, och min läkare tyckte att det var han som skulle bedöma det och inte staten.
-Jaha, ja, så är det kanske.

Jag frågade henne också:
-Nu i september eller när det är som jag varit sjukskriven i 5 år och blir utesluten ut A-kassan, vad händer då?
-Ja, då blir det Socialtjänsten som ligger närmast till hands.
Så nu måste jag hitta ett jobb innan dess annars kan jag inte försörja mig. Tack, Fredrik & Co!
Gissa om jag blir stressad över det. Vem vill anställa en 56-årig utbränd, deprimerad lärare på 50%, som egentligen inte vet vad hon vill? Känner du nån, så skicka ett mail!

Äntligen garn!

Nu har jag äntligen kommit iväg till Deisy och fått köpt garn till min sommarkofta. Det blev ljust citrongult Paris nr 19 och det ska bli den här koftan: Drops 94-1.
Jag har harvat på med min alpackasjal under tiden och till matchen i morgon ska jag ladda. Heja Sverige!!

13 juni 2008

Fredagen den 13:e

Varför räknas den dagen som en otursdag? Läs mer här

Själv har jag inte upplevt någon otur - om man inte ska räkna att det var sista dagen på Myrins textil. Jag bjöd på Fryst Dajmtårta och alla tyckte att den var smaskig. Nån som vill ha receptet? Den går snabbt att göra och äts alltid upp till sista smulan.

Vi fikade på kafferasten och arbetskamraterna hade köpt en jättefin stjärnpelargon till mig. Jag blev väldigt glad att de tydligen tyckt att jag gjort bra ifrån mig. Igår var vi på Rumpan Bar (Jo, den heter så.) och åt och firade en som ska fylla 50 under semestern. Hon anade inget och blev så överraskad. Vi hade lagt ihop till ett presentkort på Guldfynd och hon blev sååå glad att hon grät.


Jag hann sy klart båtgardinerna på racermaskinen och sedan var det bara att säga "hej då" till alla. Det kändes så ledsamt och jag kramade alla. Det har varit jätteroligt och jag har blivit så väl mottagen av alla. Jag har t.o.m. tyckt att det varit roligt att stiga upp på morgnarna.
Men nu är jag lika ovetande om framtiden som ett nyfött barn.








Fryst Dajmtårta
1 pkt (2 st) marängbottnar (Man kan göra egna också)
Skål 1
4 dl grädde
2 st dubbeldajm
Vispa grädden hårt. Blanda i dajmen som skall vara krossad/hackad
Skål 2
3 äggulor
½ dl socker
Vispas hårt.

Blanda försiktigt ner innehåller i skål 2 i skål 1.
Lägg 1 marängbotten i form med löstagbar botten, lägg bakplåtspapper i botten.
Häll över halva smeten.
Lägg den andra marängbottnen ovanpå och resten av smeten högst upp.
In i frysen.
Låt stå minst 2 timmar.

Ta fram tårtan en halvtimme före den ska serveras och garnera den med någon lite syrlig frukt. Gott är hallon, jordgubbar, kiwi - både gul och grön, vinbär eller vad du tycker om

11 juni 2008

Lite tips!

7 av 10 kvinnor har fel storlek på sin bh. Här kan man få hjälp att räkna ut rätt storlek:

http://www.twilfit.se./provrummet/din-bh-storlek.php

Sanningen är att mågna även bär fel storlek på strumpbyxor & stay-up! Hjälp att hitta rätt bland dessa plagg hittar du på www.popsox.se - din strumpbyxexpert. Sedan är det bara beställa online och du har dina favoritstrumpor i brevlådan.

Nyfiken på H&M:S höstmode? Tjuvtitta här:

http://www.damernasvarld.se/damernas/mode/modenyheter/2008/tjuvtitt-pa-hms-hostmode/index.xml

09 juni 2008

Sista veckan...

...på Myrins börjar idag och det känns lite vemodigt och darrigt. Vad ska hända sedan? ...

08 juni 2008

Göteborgshimlen 8 juni 22.30

Utsikt från balkongen - eldrött hus































Söndag

Bild: Dreamhack, världens största LAN-party ordnas varje år i Jönköping

Söndag-vilodag? Icke! Fast vi började lite långsamt med att göra oss av med barnen. Låter det hemskt? Det är inte så hemskt som det låter.


Igår skjutsade jag "minsten" till en veckas LAN-party* med kompisar. Sommarlovet har nästan börjat - det är bara avslutningen kvar i morgon och sedan bryter den stora friheten ut...en hel vecka...sedan börjar sommarjobbet. Han hade tur att få ett sommarjobb i kommunens utlottning bland alla som går första året i gymnasiet. 3½ vecka ska han knega i Parkförvaltningen och sedan ska han spendera pengarna på ett Playstation 3.


"Mellan" har gått iväg för att spela fotboll och efter det blir det samling av korplaget i "lagenheten" som en av spelarnas lägenhet kallas. Haha! Då blir det EMfotboll för hela slanten.


"Störsten" har stuckit iväg med tjejen på en restresa till Rhodos. Så ni förstår att friden råder hemma hos oss. Det är bara Shiva som propsar på lite uppmärksamhet då och då.


I eftermiddag har mannen och jag varit i kolonin och grävt igen och nu känns mina armar som bly. Jag förstår inte hur jag ska kunna sticka ikväll till EMfotbollen, men det får gå. Man får offra sig :-)



*Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN (Local Area Network, Lokalt nätverk). De i särklass vanligaste syften för ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra, eller att fildela.

07 juni 2008

Jag har gått med i gruppen "Vi stickar under fotbollsEM 2008" och hade tänkt sticka mig en sommarkofta, men tyvärr hade inte vår sponsor Deisy Design öppet idag lördag, så jag får sticka på ett UFO idag så länge.
Det ser ni här: En stor sjal i mosstickning stickad i Indecitas alpackagarn.
Ett enkelt mönster: Lägg upp 100 m på rundsticka 5½ minst 80 cm, och sticka fram och tillbaka 1 rm, 1 am; kantmaskor i kanterna. Efter att ha stickat några nystan, så klipp fransarna (om du vill ha det) så att det räcker till båda sidorna. På det viset kan du sedan bara fortsätta att sticka tills garnet är slut.
Jag har redan gjort en vit och den är 55 x 150 cm, om man som jag stickar på stickor 5½ och stickar fast.Det går åt 5 nystan Indecita, men om man vill ha en smalare (lägg upp 80 m) och lite kortare variant, räcker det med 4 nystan.
Den röda ska bli en födelsedagspresent till min svägerska i Norge och om den inte blir klar tills hon fyller så får hon sticka klart den själv.
På måndag är det jag som traskar iväg till Deisy Design (jag vill ju gynna sponsorn) och köper garn till min sommarkofta.
(UFO = Unfinished objects)

Var ute en liten sväng till "Hvilan "idag, men det var alldeles för varmt för att arbeta, så jag snackade lite med grannen och sedan körde jag hem igen.
Nu är det fotboll.

UFO-så länge


Tyvärr hade inte vår sponsor Deisy Design öppet idag lördag, så jag får sticka på ett UFO idag så länge.
Det ser ni här: En stor sjal i mosstickning stickad i Indecitas alpackagarn.
Ett enkelt mönster: Lägg upp 100 m på rundsticka 5½ minst 80 cm, och sticka fram och tillbaka 1 rm, 1 am; kantmaskor i kanterna. Efter att ha stickat några nystan, så klipp fransarna (om du vill ha det) så att det räcker till båda sidorna. På det viset kan du sedan bara fortsätta att sticka tills garnet är slut.
Jag har redan gjort en vit och den är 55 x 150 cm, om man som jag stickar på stickor 5½ och stickar fast.Det går åt 5 nystan Indecita, men om man vill ha en smalare (lägg upp 80 m) och lite kortare variant, räcker det med 4 nystan.
Den röda ska bli en födelsedagspresent till min svägerska i Norge och om den inte blir klar tills hon fyller så får hon sticka klart den själv.
På måndag är det jag som traskar iväg till Deisy Design (jag vill ju gynna sponsorn) och köper garn till min sommarkofta.

06 juni 2008

6 JUNI

Nationaldagen infaller sedan 1983 den 6 juni, på årsdagen av Gustav Vasas val till kung 1523 och antagandet av ny författning 1809.
Initiativet kom ursprungligen från grundaren av friluftsmuseet Skansen i Stockholm, Artur Hazelius, som redan på 1890-talet höll nationalfest den 6 juni. Vid världsutställningen i Chicago 1893 använde Sverige midsommardagen som ett slags nationaldag. '
Förslag fanns att officiellt göra midsommardagen till nationaldag. Eftersom Hazelius lät vårfesten på Skansen avslutas med nationalfest den 6 juni kom alltså två nationaldagar att firas under 1890-talet. Hazelius idé blev anledningen till att 1916 instifta Svenska Flaggans dag den 6 juni, efter att en rent svensk flagga hissats 1905 efter unionsupplösningen med Norge.

Just nu sitter jag i soffan med eländig huvudvärk och maken städar och röjer på balkongen och gör sommaren - alldeles av sig själv.
Idag ska Nationaldagen firas med arbete i kolonin "Hvilan". Jag har trummat ihop familjen (utom "mellan" , som är förkyld och hängig) och vi ska gräva och fräsa och grilla hamburgare. Jag har inköpt en ny ergonomisk spade , en grässax, en fiffig trädgårdspall och diverse sopsäckar. Jag har också köpt en liten svensk flagga, som ska få vaja lite i vinden idag.
Annars är det den skånska flaggan som vajar mest hos mig.

Igår var jag där och vattnade ogräset så att det ska bli lättare att gräva. Lerjorden är hård som betong och går inte att fräsa utan att vända jorden först.
Sedan ska jag anlägga en gräsmatta och en hallonhäck och som insynsskydd ska jag ha solrosor och jordärtskockor. Då slipper jag se grannens navkapslar och andras "goda råd" om hur jag borde göra och ha det på min lott.
Jag ska försöka åstadkomma bilder "före-efter" så att ni kan se framstegen.

Ikväll är det friidrottstävlingar på Bislet och i morgon startar Fotbolls-EM. Heja Sverige!
Ha en skön Nationaldag!

05 juni 2008

Snart slut...

Idag har jag mest sytt på jobbet. Det var gardiner som skulle overlockas och det kan jag riktigt bra nu. Jag är nästan kompis med den snabba symaskinen och när tråden går av så kan jag till och med öppna dess mystiska inre och trä den. Heja mig! Nu är det bara en vecka kvar och sedan vet jag inget vad som kommer att hända. Då blir det kanske semester. Haha!

Sedan var jag inne och hjälpte "broderimannen" med att packa varma jackor som skulle iväg 300 i morgon bitti och 200 badrockar, också tills i morgon bitti.
Han broderar logos på dem åt företag och har massor att göra.
Han har lovat att brodera "Johan" på hans badlakan, som han fick på sin 20-årsdag i förra veckan. Kul!!

Annars mår vi ganska bra. I helgen ska vi försöka hyfsa kolonin och jag ska åka ut i morgon kväll och vattna så att det inte är så hårt att gräva. Jag måste också åka till Plantagen eller nåt ställe och köpa mig en ny grässax. Den andra bara tuggar.

01 juni 2008

ZZZzzzz...


...idag orkar jag inte göra nåt. Tur att det finns en tom balkonglåda där det är lite skugga, så att jag kan få vara lite i fred och sova. Den är perfekt i storleken till mig, fast det var visst lite jord kvar i botten. Ja ja, då blir det väl ett himla tjat om att man ska badas i kväll. Om nu någon orkar med det...zzzzZZZZ...

Senare inlägg Äldre inlägg Startsida