30 augusti 2008

Dutti tös!

Idag har jag varit duktig!
Jag cyklade till Hvilan (7 km) och rensade ogräs och planterade jordgubbar, Anisisop, en vit syren, en liten lavendel och pepparmynta.
Jag hade termos med kaffe i och smörgåsar med prickig korv på och solen sken och flygplanen mullrade. Det var nämligen flygshow ute på Säve flygplats i eftermiddags.
Efter 4 timmar cyklade jag hem igen (7 km) och då var det faktiskt lite motvind. Jag var så öm i rumpan att jag fick gå av och gå en liten bit.
Nyduschad och mör i hela kroppen ska jag inte göra nåt mer idag, mer än kanske en liten, liten stickningsrunda.

Bytt, bytt, kommer aldrig igen.

Idag bytte vi saker med varandra. Jag fick en jättefin dörrmatta av M. med mina favoritdjur på - -nyckelpigor (hagelhöna på skånska, mariehöne på danska) och hon fick en finurlig fingerborg som passar hennes långa, tjusiga naglar.
Visst är den fin. Den låg på balkongen och det tog inte mer än en minut så hade Shiva provat att vässa klorna på den - och hon blev genast kär i den.

Den är riktigt skön att ligga på.

...Och nu är den MIN...
Den är härlig att rulla sig på...
...och klorna blir fina...
Försök inte! Hörde du inte att jag sa att den är min?

29 augusti 2008

En dag på stan med Monica

Vi träffades vid Stadsteatern och medan Monica hämtade sina teaterbiljetter så tog jag en espresso på terassen. Solen sken och det var roligt att sitta och se på folk.














Jag passade på att skriva en inköpslista och åt lite vindruvor.








På Stadsbiblioteket hade Göteborgs kommun en utställning av inköpta konstverk under 2008, så att Göteborgarna kunde se sin konst innan den försvinner ut till instirurioner och myndigheter.
Den här lilla tjocka hästen av trä med hål i hette "Brun". Den var finast tyckte jag.
En del var förfärliga och andra var förtjusande. Det är nog som det sägs att det ligger i betraktarens öga.






Vi strosade nerför Avenyn och kom fram till Deisys Design. Där måste vi gå in och titta, men hur man än tittar så kommer man ut med lite garn.
Jag köpte 2 härvor av Araucania handfärgade garn från Chile. Det består av merinoull, alpacka och silke och är underbart. Det ska bli en fuskpolo till mig själv att ha till vintern. Det slank också ner ett nystan Cotton Viscose i ceriserosa.










































Nästa stopp var Bohusslöjd och där fanns dessa lite halvknäppa börsar. Pilen visar vilken jag inte kunde motstå. Den modellen hade ett litet hjärta i blixtlåsfnäppen. Därför blev det den.
De är nålfiltad och fodrad med svart tyg.

En liten bildkavalkad - tisdag 26/8-08


Jag köpte gröna skor - och då menar jag GRÖNA. Det var på rea och jag kunde bara inte gå förbi dem. De kommer att bli jättesnygga till min ponchotröja.












Jag gick också förbi Strikk (eller rättare sagt INTE förbi) och utanför i en korg låg dessa garner. Debbie Bliss' "Donegal Aran Tweed" för bara 30:-/nystan. Det är små duttar i garnet i rosa, blått och grönt. Det kanske syns på närbilden. Det ska bli vantar eller en halsduk till någon som fryser.

Ser ni att de gröna knapparna har samma färg som skorna? Fast knapparna köpte jag först.












En liten lampa, som jag köpte på Stadsmissionen, att ha i fönstret. Skärmen är i glas och priset var 45:-.

fredag

Idag skiner solen det värsta den kan och jag ska ner på stan och fika med Monica.


Tävling

26 augusti 2008

Långsam dag

Mul. Mul. Mul. Idag regnar det katter och hundar och det blir ingen kolonitur. Jag har en massa jordgubbs- och smultronplantor som ska ner i jorden, men det får vänta.
Idag är det dags att klippa håret och besöka min "Dr Phil" OCH kanske sticka lite.
En dag i långsamhetens tecken. Det kan också vara skönt.

24 augusti 2008

OS-stickningen Snyft

Tyvärr - jag snubblade på mållinjen.
Jag har stickat och stickat, men mår inte bra av all stress att bli färdig, så nu stickar jag i min takt och det innebär att jag inte kommer att bli klar i tid. Nu drar jag iväg till kolonin Hvilan och djupandas och försöker bli av med min huvudvärk.

22 augusti 2008

Följ med till Hvilan

Idag tröttnade jag på OS och drog ut till Hvilan. Det händer mycket där nu och jag vill se hur det växer och om det fanns nåt gräs ännu.
Så här såg det ut för 2 veckor sedan när maken krattade ut gräsfröna. Jag längtar till min gräsmatta, där jag ska ligga i Baden-Badenstolen, medan grannarna jobbar och står på alla fyra i sina odlingar.












Idag satt jag i halvskugga och åt min medhavde madepakke medan det spikades och krattades runt om mig. Min ostmacka smakade gudomligt och kaffet likaså.
Varför smakar det så gott när man äter ute?

Termosmuggen står bra på grillen och jag bara satt och satt och njöööööt.

Jag har köpte en rolig vindflöjel på Tradera, men den ska inte stå i gräset utan fästas på taknocken. Är den inte söt??


Det mesta i kolonin är grönt just nu, men det finns en och annan färgklick, bl.a. Fingerborgsblomma och Flox. Jordärtsskockorna står i givakt intill staketet och jordgubbs- och smultronraderna grönskar. OCH ser ni???
Jag har fått gräsmatta!!!

OS-stickningen Målgång-3dagar

Så här ser ponchotröjan ut just nu. Det fattas ärmar och fransar innan den kan anses som klar.. Men jag hoppas att jag hinner...

21 augusti 2008

Lite vitaminer från fönsterbrädan?

paprika


variegerad chili

Glad!!


Kan man bli annat än glad när man får det här med posten?

OS-stickning - Mera garn


Nu har jag varit och köpt mer ICE Deisy och jag hade sån tur att de hade 6 nystan kvar av samma färgbad. Nu är det bara att sticka på och hoppas att garnet räcker! Det är ju bara 45 m/50g. Håll nu alla tummarna för att det blir klart på söndag - senast.

Är jag för snäll?





Du är 13% ond!



Du är en aningen ond, fast i smyg!

Fler test hittar du på testportalen.se


Rocktröja


Rocks off ska till Liverpool i morgon och spela på en festival där och jag har fixat en silvertröja till Tony. Jag har sytt på ett ripsliknande elastiskt tyg på övre halvan på en tröja och det blev riktigt häftigt. Men det ville sig inte riktigt på fotot.
Kanske syns det bättre när tröjan är på en modell (=Anders)?

Favoritplats

Det är bäst att parkera sig här innan all tvätt försvinner, för då ryker den härliga påsen också.


Jaså, du hittade mig igen? Kan du gå nån annanstans så jag får vara ifred?

20 augusti 2008

Hjälp!!

Jag stickar och stickar på min ponchotröja. Har snart gjort klart själva bålen men garnet kommer inte att räcka och snart bara 4 dagar kvar!
Hur ska jag hinna?

Befrielsen är nära - forts.

Grannen har kommit hem helt oförberedd på vad som väntade henne. Jag städade inte utan lät allt vara som det var. Jag ville att hon skulle se med egna ögon hur det kan se ut när man lämnat sina katter i 5 veckor. Och det gjorde hon!!
Jag pratade med henne via chat mitt i natten och dagen efter personligen och hon var verkligen ångerfull och förstod att man faktiskt inte kan göra som hon gjort.
Aldrig mer att jag lämnar något djur ensamma så länge, sa hon och jag tror att hon förstod hur hemskt det var.

Dessutom erkände hon att hon var naiv när hon tog sig an hankatten (som hotades av avlivning). och hennes egna lilla honkatt var nästan rädd för honom och låg ofta och tryckte under tv:n, men sedan grannen kom hem har lilla F. inte lämnat hennes knä.
Hon fick sig en riktig tankeställare när jag berättade allt som hänt och tänkte försöka omplacera hankatten, eftersom de två katterna inte gillar varandra.

Både täckena och lite kläder fick kastas bort och tvättmaskinen gick varm med annat. Det var mycket att städa och säkert inte så kul att börja med när man flugit flera timmar från Canada.
Resan var en födelsedagspresent från hennes pappa, som bor där, så att de skulle kunna träffas i sommar.

Det var nog sista gången som jag var kattvakt åt henne. Det är synd om katter som ska vara ensamma och bara ha någon som kommer en timme om dagen. Nästa gång får hon fixa kattpensionat.

19 augusti 2008

Mitt gingko bilobaträd.


Gingko biloba

Liten blir stor























Minns ni den lilla sticklingen vildvin, som låg i sitt paket under sängen i 2 veckor, för att Shivakatten gömt den under sängen?
Nu har den växt till sig och är så stor och fin och snart ska den få komma ut till Hvilan och bli insynsskydd mot navkapselsgrannen.*


*Navkapselgrannen är min granne på höger sida som har satt navkapslar som rabattkant. (Dock har hon bytt ut dem nu mot plastkanter, men namnet får hon ha kvar.)

18 augusti 2008

VÄXTKLIPP



Medan maken var inne på Biltema och köpte nytt bilbatteri, så gick jag in på Blomsterlandet och gjorde världens klipp, två kinesiska trädpioner för 75:-/styck.
Den vita heter Bai Xue Ta ("vita snöpagoden") och den rosa heter Ruo Fu Rong ("rosenkindad hibiskus").
Jag vet inte mycket om kinesiska trädpioner, men jag har lärt mig att de heter Peonia suffruticosa och att de får mycket stora blommor ca 20 cm stora i diameter. De kan bli 1,2m-2m höga buskar.
Detta är en Wisteria Sinensis Blåregn, som jag länge velat ha och nu hittade jag en som kostade 34,50:- och som var 80 cm hög.
Det kommer att bli så fint i min koloni!


Uppdatering: Jag hittade pionerna på en hemsida till en plantskola i Täby. Där kostade de 425:-..............styck!!!
De hade jag aldrig vågat köpa till det priset. Tänk om de inte trivs och dör...Men nu...

Befrielsen är nära


I eftermiddag vid 17-tiden kommer katternas matte hem från Canada och det är ingen rolig syn hon kommer hem till.
Jag har ju varit kattvakt åt de små liven - Flisa och Brorsan, båda okastrerade - i 5 veckor och det har varit jobbigt. Det har varit ett tvång att gå dit varje dag och se till dem och de har verkligen "levt om" i lägenheten.
I tamburen finns ingen matta - den ligger nerkissad på balkongen.

På golvet ligger diverse saker från linneskåpet, som de rivit ut. Dörren går inte att stänga riktigt och de kan krypa in i hyllorna. Jag hoppas bara att Brorsan inte kissat där också.

I köket har de klättrat i fönsterkarmen och vält ner en kruka, som gått i tusen bitar. Mattan ligger kvar, men är alltid som ett russin. Katterna trivs inte ihop och jagar varandra ofta så tussarna far.

I vardagsrummet har de hoppat i tidningskorgen, så att tidningarna är utspridda på en ganska stor yta. De har vält ut en skål med keramikstenar, som ligger här och var. Hattar, som låg överst på ett vitrinskåp är nervälta och en röd fjäderboa, som låg på samma ställe är lite fattigare på fjädrar. Böcker från bokhyllan är nervälta.

I badrummet har de pillat av locket till avloppet och det ligger numera inunder badkaret. Mattan är också kissad på och finns på balkongen.

Men det värsta är något som jag upptäckte idag.! Jag brukar gå upp dit på kvällen och då har det oftast varit mörkt. Idag var jag där mitt på dagen.
I sonens rum, där jag inte varit på hela tiden och där det inte finns någon taklampa, upptäckte jag idag nåt äckligt, som förklarade den märkliga doften som finns i lägenheten, trots att balkongdörren hela tiden stått på glänt.
Alla sängkläder från sonens säng ligger på golvet, endast bäddmadrassen ligger kvar i sängen, och i en enda skrynkla. Gud vet vad som finns i dem! Jag undersökte det inte.
I hörnet av rummet låg i en hög två täcken - varav det ena var ett duntäcke.
Duntäcket var märkligt mörkt på en stor fläck och på båda täckena fanns det högar på olika ställen med kattskit, som också gjort stora fläckar och det luktade inte rosor precis. Jag tog tag i ena hörnet och skulle se undertill och då hade duntäcket klistrats fast i linoleummattan av kattkiss. Hu!

Jag funderade en kort stund på om jag skulle städa upp efter dem, så att grannen + son inte skulle behöva komma hem till detta. Men sedan bestämde jag mig för att inte göra det. Jag tycker att hon kan få se hur det ser ut när man har lämnat en honkatt och hankatt, som inte är kastrerade, ensamma (förutom den timme varje dag jag varit där och matat och gosat) i en 2 -rumslägenhet i 5 veckor. Jag tycker faktiskt inte att man kan göra det - inte i 5 veckor. Förutom att katterna inte kommer överens så har de haft tråkigt och jag har tyckt synd om dem.

En dag försökte jag ta ner Flisa till Shiva, men hon reste genast ragg och ville inte alls leka med Flisa. Det var lite skillnad när hon bara hade Flisa och hon bodde här i 5 veckor, men nu går det inte alls.

Tycker ni att jag är hemsk, som inte städar?

17 augusti 2008

Mitt i loppet - Ponchotröjan 3


Jag läser att några redan gått i mål, men jag befinner mig mitt i loppet.
Jag har stickat bak-och framstyckena, men jag tyckte att jag ville ha dem lite längre, så nu stickar jag ihop båda styckena på rundtsticka en bit.
Nu ser jag på höjdhoppskval och det är så kul att fridrotten kommit igång!

Senare inlägg Äldre inlägg Startsida