26 november 2008

Idag kom boken...


"Att leva som utbränd." Jag är väldigt spänd på hur den är.
Shiva tyckte dock att kartongen var mycket mysigare.

Mix & Match 2-paket


Äntligen har jag fått hem mitt Mix & Matchpaket. Det blev lite mackel första gången jag skulle hämta ut det. Men nu fick jag det med mig hem och på min dåliga bild tagen med mobilen, kan man se vad som fanns inuti.
2 stora härvor "Naturgarn" melerat i lavendelblått och benvitt från Järbo. Helt underbart mjukt.
Ett svart nystan "Mjölkgarn" och till det en silvertråd, som kanske blir pulsvärmare i silverglänsande svart. Hur kan man göra garn av mjölk?
Handgjorda chokladpraliner och en stuvbit vackert lila råsiden.
Tusen tack Ylva! Jag blev verkligen glad för ditt paket.
Åh, vad det är roligt att få paket!
Det ska bli spännande att höra vad hon tycker om mitt.

22 november 2008

Lördag 22 november

I morse ringde klockan 06.30 och jag kände mig som död, men det var bara att kliva upp. Mannen skulle också ut till skridskotävlingarna och vara i sekretariatet så det var lika bra att vi åkte tillsammans. Caféet gick lysande, lotteriet gick lysande och tävlingarna flöt utan incidenter. Det blev några rekord också, så inget kunde varit bättre. Men väl hemma var jag dödstrött och somnade i soffan ett par timmar.

Det överraskande var att en indier var med och åkte. Han kom försent till starten på 500 m men åkte senare och blev tyvärr diskad.
Han är egentligen inlineåkare och hade inte åkt från Indien för att tävla i Göteborg utan studerar i Köpenhamn. Men det var tufft av honom att ge sig ut på isen.

På tal om lotteriet så köpte jag en hel del lotter och vann (tro det eller ej) ett paket garn och en sån här. Den kan komma väl till pass när jag äter LCHF-kost, Så fort jag plöjt igenom bruksanvisningen ska jag ställa mig på den.

Nu är det snart jul och i år ska vi ge bort en get. Jo, du läste rätt!
Vi ska inte göra ett paket med en get i utan vi ska köpa en get till en familj i Zambia via Barnfonden. Det är genom dem vi har våra fadderbarn också - Maria i Kap Verde och Leela i Indien.

Nu är det bara att köra igång

Nu är allt klart inför morgondagens tävlingar.Alla matvaror är inhandlade, värmestugan är städad och uppsnofsad, kaffebryggarna är framme och lotteriringarna är inköpta; och det bästa av allt är att det ska bli några minusgrader i morgon.
Då blir isen som bäst. Är det för kallt blir isen sträv och är det för varmt blir den för mjuk.
Jag hoppas att det blir många rekord i morgon - det är så roligt att se så glada åkarna blir när de får betalt för alla träningspass de lagt ner.

Stort tack till Tummelisa, som sponsrar vårt klubblotteri - IK WEGA - med tre förpackningar av det här fina garnet med stickor:

21 november 2008

Tjohooo - nu är säsongen igång!

Ja, alltså skridskosäsongen. I helgen är det skridskotävlingar på Ruddalen - Scandinavian Cup - med 85 anmälda skrinnaren från 6 länder. Och jag ska vara i caféet.
Det är längesedan jag stod i cafåeet och det är ganska kul, men jobbigt. Jag brukar vara helt slut dagen efter.
Idag ska vi åka och handla och i morgon blir det kaffe och smörgåsar, kakor, korv med bröd, frukt, lotteri och en massa trevliga skridskomänniskor. Det ska bli roligt!
Sonen ska inte tävla eftersom han håller på med rehab med sina knän, så ni får hålla tillgodo med det här så länge:


South Korean Lee Kang-Seok broke the world record in the 500-metre race at the world speedskating championships in Salt Lake City Friday, with a time of 34.25 seconds.


Skridsko är en sån vacker sport tycker jag - nästan som balettdansörer susar åkarna runt på isen - och det ser så lätt ut, men jag vet hur mycket träning som ligger bakom.

20 november 2008

Jag...


...kan inte sova. Låg länge och läste men fick till slut gå upp och läsa morgontidningen.
Jag är trött men inte sömnig och nu är det snart inte lönt att lägga sig igen.
Suck!

19 november 2008

Ont i nacken - not

Igår kväll/natt satt jag och sydde upp en kavaj för hand och fick så ont i nacken. Vad gör jag då?
Jag lägger mig på spikmattan med en ihoprullad handduk längst upp så att spikarna kommer i nacken och uppför halsen. Där ligger jag i 40 minuter - jag somnade - och sedan sov jag sååå gott hela natten.
Jag älskar min spikmatta!

18 november 2008

Nån som läst?

I lördags fann jag den här boken på en loppis för 5:-. Jag kom först i kontakt med Kay Pollak via filmens värld, Barnens ö, men numera ser jag ofta annonser för hans föredrag och kurser .
Jag vet inte vad jag tycker om honom, men jag ska läsa hans bok och uttala mig sedan. När jag lyssnat till honom på TV har jag tyckt att han verkar lite flummig, men ...
Är det nån som läst nåt av honom?

Datorkatten



17 november 2008

12-minuterskaka


12-minuterskaka

100 g smör
150 g mörk choklad (minst 70%)
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk konjak eller rom

Gör så här:
Smält smör och choklad tillsammans
Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet och smörchokladen.
Smaksätt med konjak eller rom och häll upp i en form med bakplåtspapper fastklämt i botten

In i ugnen på 200 grader i 12 minuter

Serveras gärna med hallonsorbet, kiwi, färska bär och ev. vispad grädde.

16 november 2008

Ledsendag

Idag redan när jag vaknade kände jag mig ledsen. Sådär gråtledsen utan nån egentlig anledning... Bara att allting kändes skit och jag inte ville stiga upp ur sängen.
Jag gick upp och gjorde kaffe och gick tillbaka till sängen med GP och satt länge i sängen och läste och läste.
Gick upp och grät en skvätt till i köket...mannen tröstade...matade katten...gick in i syrummet och satte på datorn och en gammal, gammal Beatlesplatta. Det började kännas lite bättre...spelade massor med Beatlesplattor på min nya syrumsstereo och upptäckte till min förvåning att jag fortfarande kom ihåg alla texter.
Mannen bakade bröd och lagade middag...katten låg bakom datorn och gosade...jag gjorde inget produktivt...
Nu har vi ätit middag och yngste sonen har börjat baka nåt som heter 12-minuterskaka och ska vara himmelsk. Jag håller mig till LCHF (mer fett, mindre kolhydrater)-programmet och kan inte smaka (fast kanske en liten, liten bit för själens skull).
Om ni vill ha receptet så kan ni få det efter baket.

Ikväll i TV4:s Kalla Fakta handlar det om Fettkriget - är fett bra eller dåligt? Annika Dahlqvist vs Stefan Rössner - en rikigt fight!

Det här var den första Beatlesskivan jag fick på min 12åriga födelsedag, men den skulle följas av många fler.

...och på baksidan fanns den här:



I morgon är det en annan dag.

Nu är det officiellt

You are Superman

























Superman
75%
Spider-Man
55%
Green Lantern
55%
Catwoman
50%
Supergirl
47%
Robin
47%
Iron Man
45%
Batman
35%
The Flash
35%
Wonder Woman
27%
Hulk
20%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.


Click here to take the "Which Superhero am I?" quiz...

14 november 2008

Irriterad?

Mannen slamrar med disken i köket. Jag hör att han är irriterad.

Lycka - SMS från sonen

"Det här är en fantastisk dag för en nystart. Perfekt för att prova något nytt. Och inte bara något nytt, utan något roligt och något man tror på och något man gör utan måsten och krav. Något som känns gott i själen. Kanske i tio dagar eller en månad eller ett år. Eller en dag. Jag vet att du klarar vad du tar dig an! Jag vet att du har vad som krävs!"

13 november 2008

Onyxdag

I förrgår var det en riktig "onyxdag", som Lotta på Bråkmakaregatan brukade säga. Det började med att jag fick en vagel i ögat på morgonen. Tänk att en liten röd prick kan göra så ont!

När jag skulle ta på glasögonen fick jag ena skalmen i handen. Trist, men det har varit på gång ett tag. Jag har verkligen trivts bra i dem och de var snuskigt dyra en gång i tiden.
Jag fick gräva fram de jag hade förut och det blev inte så bra. Ögonen har ändrat sig och jag kan bara hjälpligt se på avstånd med dem.
Men jag har köpt mig ett par läsglasögon så att jag kan se att sticka och trä nålen på symaskinen så länge. Fräckt cerise och rutiga är de. Men nu har jag beställt nya från Favoptic - de svartvita blev det - och de kostar inte skjortan. Fantastiskt att kunna köpa glasögon på nätet! Och 14 dagars öppet köp!

Som om inte detta var nog; Det kom en avi med posten och jag misstänkte att det var mitt mix & matchpaket. Glatt sprang (nåja) jag ner till tobaksgubben för att hämta. Jag hade några brev som skulle postas och vad tror ni jag gör? Jo, jag slänger in avin i postlådan och får gå hem utan snopen utan paket. MEN idag kom avin på nytt och idag SKA jag få paketet med mig hem.

Mannen rådde mig att klämma lite på vageln, men det skulle jag inte ha gjort. Igår vaknade jag och var blåröd längs hela franskanten. *suckar*
Men idag är det bättre och det regnar inte.
Hej då!

UPPDATERING:
Det var inte mix & matchpaketet, utan nåt mycket tråkigare. Suck!

11 november 2008

När det regnar...

...och blåser ute, då vill vi, Shiva och jag, helst dra något över oss och bara vila. Helst på ett varmt ställe.
Bakom datorn är inte så dumt att ligga...

...och under kökslampan är det också mysigt.
Man får vända sig med jämna mellanrum, så att man inte blir kall på nåt ställe.
Må så gott i regnet - och glöm inte att vila. Mjauu...

10 november 2008


Vill du vinna ett lammskinn? Då ska du klicka här.

Små, små katter 2 dagar gamla.

"Mamma, jag är hungrig!"
Liten kattrumpa.
Grannen tror att den gula är hankatt och den sköldpaddstecknade är en hona.

"Hur långt är det kvar till maten?"

Bilderna är dåliga, jag vet, men kameran är ju kass och mobilen får duga.

Så kan det gå!

Minns ni katterna som jag var kattvakt åt i somras? Hankatten Brorsan blev kastrerad ganska så snart efter grannen kommit hem igen, men häromdagen fick jag veta av grannen att lilla Flisa var dräktig och snart skulle få ungar, hade hon räknat ut. Och hur kan detta gå till med en kastrerad hankatt? Tydligen är det så att det finns sperma kvar i kattens sädesledare i upp till 55 dagar efter kastreringen.
OCH i natt nedkom Flisa med två små kattungar - en sköldpaddstecknad som mamma och en gulrandig som pappa. I morgon ska jag gå upp och titta på de små och försöka ta bilder så ni får se dem.

09 november 2008

Apparater lever ett eget liv - eller inte!

Det är konstigt med vår fjärrkontroll. När jag spillde rödvin i vår och den fick torka nån timme, så funkade den utmärkt efter det. MEN när mannen skulle rengöra den från vin och annat smått och gott som hittat in till fjärrkontrollens inre, då slutade den fungera!! Varför?

Inte fick vi liv i den heller, så i ösregnet for vi iväg till Netonet och köpte en "en-för-alla"-kontroll. Nu ska jag bara lära mig hur den fungerar.

07 november 2008

Varma vantar!


(Bilden är tagen med min mobil)
Så här fina blev lovikkavantarna, som jag stickade till sonen. Garnet är Järbos Lovikkagarn. Det skiftar färg och finns i flera färgställningar. Det finns också en "tweed" variant, som är jättesnygg.
Garnet förstås inköpt hos Tummelisa Garn & Design.

Nyheter från Prickig Katt!! En fantastisk butik!


Tjohoo!!
Prickig Katt firar i år 10 års jubilee!!
Det vill vi fira med att bjuda på stort KALAS.
Fr.o.m lördagen den 8 nov t.o.m. måndag 24 nov (då det är exakt en månad kvar till julafton) får alla hans vänner möjlighet att bunkra upp halsdukar, mössor smycken, skor, kläder och julklappar med 25% rabatt.
Både i hela PK huset och Boudoiren bjuder vi på 25% rabatt på hela sortimentet.
Välkommen in redan nu på lördag till tidernas jubilee och fira med oss.
Sträck på dej och tro att du är någon - det är du.
Kram och välkommen på kalas i dagarna 16, som man brukar säga... eller hur det nu var?
/ Prickig Katt
-------------------------------------
Prickig Katt, 031-13 33 50
Magasinsgatan 17
411 18 Göteborg
Boudoiren, 031-13 90 50
Magasinsgatan 19
411 18 Göteborg
www.boudoiren.se

Om ni inte besökt butiken, så har ni missat något. Det är en sådan rolig affär med en massa läckra saker; kläder, hattar, smycken, väskor, skor m.m.

Mer tävling!!


Här är en tävling till och här kan man vinna det fina ullgarnet på bilden, 100g. Det skulle vara kul att vinna nåt för en gångs skull.

06 november 2008

TÄVLING PÅ GÅNG!!

Nu är det tävling hos Tummelisa. Chans att vinna presentkort i garnbutiken på 250:- OCH hon lottar ut två stycken!

Klart man vill vara med!

05 november 2008

I morgon är det den 6 november...

... då äter vi Gustav Adolfsbakelser i Göteborg. De kan se ut lite hur som helst, men det måste vara en siluett av kungens huvud på bakelsen.
Här är ett recept från Coop om man vill göra egna:

Gustav Adolfsbakelser


14 st

Ugnstemperatur 250º


Ingredienser

Botten:

finns som ekologisk vara3 ägg
finns som ekologisk vara1½ dl socker
finns som ekologisk vara2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vatten

Fyllning:


2 dl vaniljkräm, t ex av pulver
finns som ekologisk vara1 dl vispgrädde

1 dl svartvinbärsgelé eller marmelad

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

Tillagning

Gustav Adolfs-bakelsen lär ha funnits i ca 100 år och kreerades av en Göteborgskonditor till sjätte novemberfirandet. Den pryddes förr alltid av den pipskäggige kungens karaktäristiska profil, präglad i rosa eller vit marsipan. Idag gjuts huvudet ofta i choklad. För hemmabagaren kan det vara lättare att spritsa en krona av choklad eller bara hyvla över lite blockchoklad.

Bottnen: Värm ugnen till 250°C. Täck en plåt med bakplåts- eller smörgåspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåts- eller smörgåspapper. Låt kakan kallna.

Fyllningen: Gör vaniljkrämen. Vispa grädden och blanda den med krämen. Bred ett lager gelé eller marmelad på kakan. Fördela vaniljgrädden över. Rulla ihop kakan från ena långsidan.

Garneringen: Arbeta ihop mandelmassa, florsocker och glukos eller sirap till marsipan, använd gärna matberedare. Färga massan ljusgrön med några droppar grön och gul färg. Knåda massan så att färgen blir jämnt fördelad. Kavla ut massan mellan två bakplåtspapper till en fyrkant, ca 32 x 36 cm. Tag bort det övre papperet. Lägg rulltårtan på marsipanen och svep om den tätt, tryck till lite vid skarven. Skär rullen i 14 bitar. Lägg dem med snittytan upp.

Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut den på bakelserna. Garnera med tex kronor av choklad, eller hyvlad blockchoklad.

Guy Fawkes Day

Remember, remember the fifth of November
The gunpowder treason and plot.
I see no reason why gunpowder treason
Should ever be forgot.


Guy Fawkes, 'twas his intent
To blow up king and parliament.
Three score barrels were laid below
To prove old England's overthrow.











By God's mercy he was catched
With a dark lantern and lighted match.
Holler boys, holler boys, let the bells ring
Holler boys, holler boys, God save the King.

03 november 2008

Höststädning?


I eftermiddag ska H. och jag till Hvilan och elda gamla pinnar och lite annan bråte som ligger och skräpar sen vi hade städdag.
Jag har inte varit på Hvilan på flera veckor. Det har inte funnits ork till det, men idag har jag lust och det ska bli riktigt mysigt med sonen och lite fika utomhus. Kanske vi t.o.m. köper varsin pirog på Libabröd på vägen dit.

I morgon blir det utflykt till utlandet med Monica - Danmark, here we come!!


UPPDATERING:
Först eldade vi...






















...och sedan fikade vi och värmde fötterna. En ganska trevlig eftermiddag hade vi, sonen och jag.

Världsrekord

02 november 2008

Söndagspicknick

Idag när jag var hos pappa så överraskade jag honom med att vi skulle ha picknick. Solen var inte kvar, men på andra sidan huset finns det bord och bänkar och det är lagom långt för pappa att gå. Jag hade sittdynor med och kaffekorg med wienerbröd och mandelskorpor.

Det var himla gott att fika ute även om det var liiite kyligt. Pappa gillade idén skarpt och det var härligt krispig luft och inte ett moln på himlen + Zoegas Mollbergs blandning i kopparna.

Det blommade en ensam ros bredvid bänken där vi satt och det finns några som inte tänker ge upp bara för att det är frostnätter.
Till slut fick vi dock ta på vantar och då blev det lite svårare att hålla kopparna, men det gick det också...
Kul var det i alla fall - det tyckte både pappa och jag.


Precis intill dörren till pappas hus blommade dessa smårosor också, så än finns det lite sommar kvar.


PS Alla bilder är fr.o.m. nu tagna med mobilen, eftersom jag tappade kameran i marken i Hyssna. Därför blir de som de blir.

Senare inlägg Äldre inlägg Startsida