21 juni 2009

Midsommarstick

Medan regnet drar bort och AC/DC förbereder sig för sin konsert på Ullevi tänkte jag visa er lite stickat och virkat. Jag brukar vara så dålig på att visa bilder på det jag gör, men nu ska ni få se en liten kavalkad.
Jag tror att ni sett den ena tehuvan, men nu får ni se båda. De är så roliga att virka och de blir så himla fina tycker jag.

Här är en kort klänningssjal jag stickat i ett garn som heter Carat, ett bandgarn med glitter i, och det finns i en mängd färger. Det man inte ser på bilden så bra är att den är stickad i ett slags lätt nätmönster, 1 omslag och 2 rm tillsammans.

En stickad "Öppet"-flagga måste väl en garnaffär ha? Därför stickade jag den här som en överraskning till AC. Den är stickad på rundsticka och i det läskiga akrylgarnet, så att den ska tåla väder och vind.

Det här är en scarf i Marks & Kattens lingarn, som ska bäras på detta viset. I kortsidorna är det stickat en volang och det ser ut som en blomma när man har den på sig. Till scarfen gick det två härvor och till volangen en härva, ca 160:- kostar den att göra.

En likadan i lavendelblått och off-white som AC stickat - också vacker.

Till slut en liten sommarväska i bomullsgarnet Fresco, en slags spiralstickning med virkad botten. En lång snodd i som man kan bära enkel över axeln...

...eller med dubbla korta handtag, precis som man vill......100% bomull - Fresco finns i tre färgställningar och kostar 39:-/50g. Till väskan gick det 2 härvor


Jag har börjat sticka på mitt fina strumpgarn, Zauberwolle. Det är så vackra övergångar mellan färgerna, så att jag helt tappar andan. Det här garnet kommer Tummelisa att få in i augusti tillsammans med en hela massa andra och knappar och sjalnålar...

6 tankar:

Men du, den där sjalen med blomvolang... det är ju helt klart nåt för mig! Var får man tag i mönster?

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Jag har mailat dig.

Du vet... jag har sagt det förut.... åh, vad du är fyndig och händig! Så himlens fina grejer du alltid trollar till!

Varm kram...från en "tummenmittihandentjej".

Ps. Snygg midommaroutfit på sonen... känner igen stuket hos Carolina.

Hvilke fine ting du laver !
Flaget er bare så fint !
Strømpegarnet er så smukt - kan jeg også købe det , selvom jeg bor i Danmark ?
Og tørklædet med volang :-) Det ville jeg gerne eje !
Det hele er så fint og du er så kreativ !

Elisabeth: Tack för de vackra orden. Jag tycker att det är så himla roligt att sticka oh virka och särskilt när de får vara i skyltfönstret hos Tummelisa.
Jo, stuket är nog detsamma - vad än mamman tycker. Kramar, vännen

Losarinas mor: Jag mailar dig!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida