05 december 2007

Årets tårta?För några dagar sedan fyllde yngsten 16 år och i vanlig ordning var det gratulationer på morgonen. Av olika skäl var det bara mellan och jag som var hemma, men vi gjorde det bästa av det.

Vi laddade med födelsedagskoppen och guldfatet man får det ätbara på när man fyller år. Paketer och blomma och ljus fanns där också och sedan började vi sjunga - inte så klart och tonsäkert (klockan var ju bara sju) men starkt och frejdigt. Vi lät mer som en hejaklack än en sångkör, men han vaknade och kunde ta emot hyllningarna. Han fick precis det han önskade på sin bricka; ett stort glas mjölk och jordnötssmör på vitt formbröd (Huu!). Hemma hos oss brukar man få bakelse på morgonen (och man tvingas äta den) men med yngsten var det annorlunda. Han ÄÄÄÄÄÄÄÄlskar jordnötssmörgåsar och då ska man väl få det på sin födelsedag? Och inte bara det! Han fick också 1 kg jordnötssmör och ett helt, alldeles eget vitt formbröd. och lite mjuka och hårda paket.

En sådan födelsedag! Och på bilden ser ni tårtan, som yngsten och mellan gjorde. Den var inte vacker, men vansinnigt god! Det rosa som täcker tårtfatet är hallongrädde och det gula är citronfromage med riven choklad på. Som fyllning var det frukt, persika, jordgubbar och ananas och den var verkligen god om än inte så vacker.

2 tankar:

Hade ni fyllningen mellan hallongrädden och citronfromagen...?
Tårtan låter helt suveränt god! Fast jag hade slopat fyllningen för min del... :-)

"Nej, först var det botten,frukt,botten, asmycket hallongrädde, botten, fromage och riven choklad", svarar yngsten.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida