06 april 2009

På spinnkurs - Hanne Falk

Vilken kvinna! Hanne Falk är från Färöarna och textilkonstnär och det var hon som höll i kursen. Hon hade med sig ull från egna får, som bor på Färöarna och i Småland. Hon visade och förklarade och vi fick känna och fråga och det var bara roligt hela tiden.Fyra timmar försvann i ett nafs.


Hanne håller en massa olika kurser bl.a. i tovning. Den här lilla maskoten fick följa med idag.

Dinosaurieägg? Nej, små tovade skålar att ha ullprover i. Såå vackra!

Alla ville känna på allt...t.o.m. myskoxeull hade hon med och det var så mjukt, så mjukt.

...och så här drar man ut fibrer...

...och Hanne spann på en topptyngd slända - och det såg väldigt lätt ut... men för en nybörjare var det svårt att få en jämn tråd - övning ger som alltid färdighet.

Här ligger ullen kardad och färgsorterad...visst blir man sugen på att lära sig spinna...
olika ull har olika långa fibrer
Så fort jag kom hem skyndade jag mig att köpa en slända från Spinspiration, så att jag kan öva. Detta med att spinna verkar vara en skön, långsam sysselsättning som är bra för själen.

8 tankar:

När jag ser all ull på bilderna, kan jag riktigt känna lukten.

Fiffigt smart att tova små skålar, ser kul ut!

Lyckliga su, som har fått prova!Jag har också varit in på Spinspiration och tittat de senaste veckorna, men än har det inte blivit något köp. Jag såg hur de spann på Syfestivalen i helgen och det verkade så lugnande för huvudet, så det er måske det, som man ska göra, samma meditativa sysselsättning som att virka eller sticka. Ha' en fortsatt bra måndag.

Vad mysigt vi hade - jag har varit en duktig elev och övat lite idag också! / Petra

Så häftigt och gulligt, kan riktigt känna hur mjukt det är.

Och tack för orden på min blogg. Jag är orolig både för hur läkaren är och FK. Jag önskar att historien går mot sitt avrundning imorgon så jag kan ägna mig åt att leva.
Kramar

Så jätteroligt! Då har du nåt gemensamt med bloggen "Cessi stickar".

Ser helt underbart ut. Själv har jag inte arbetat med ull på tio år men det är en sådan sysselsättning jag tycker om. Får ta och blogga på ull och hitta inköpsställen. Ha det bra!

Vad roligt det ser ut! jag har också så smått börjat fundera på om jag inte skulle börja spinna, men det har än så länge inte blivit mer än en tanke. Ska bli spännande att följa dig och se hur det går! :o)

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida