16 december 2009

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra...

Minns ni den här sången? Kenta, som sjunger,hellre än bra, om dagen när han äntligen känner sig fri. Ur filmen "De kallar oss mods"? Så här skulle jag snart vilja känna mig. Men jag är på väg... Sången är till "Carpe Diem". Jag tänker ofta på dig.


Det snöar ytterst tveksamt ute, men inne ligger Shiva i soffhörnet och jag ska roa mig ikväll. Jag ska gå på Operan och se detta och jag ser verkligen fram emot det. Jag ska gå med X och bara det gör att kvällen kommer att bli rolig. Det skiljer över 30 år i ålder (jag kunde vara hennes mamma rent åldersmässigt) men den mentala åldern är ungefär densamma. Ibland är jag den äldre och ibland är det X. Däremot har vi liknande erfarenheter vad gäller stress, utbrändhet och att försöka komma tillbaka - därför passar vi så bra tillsammans, förstår varandra och har så roligt ihop.

För ett tag sedan bestämde vi oss för att försöka gå på nåt "kulturellt" en gång i veckan. Det har vi inte lyckats med riktigt. X studerar och det tar en massa tid och vissa veckor har vi bara inte orkat av olika anledningar. Då kanske vi nöjer oss med att sms:a eller prata i telefon eller chatta.
Men vi har varit på Stadsteatern och sett Garcia Lorcas "Publiken", på konsert med Göteborgssymfonikerna och ikväll blir det först fika och sedan Mozart.

Jag tror att man mår bra av kultur - alla sorters - jag känner att jag gör det i alla fall - även om det bara är ett besök på biblioteket.

11 tankar:

Av inlägget nedan kan jag ana vad du råkat ut för - och det är inte lätt... kanske hjälper det något att skicka varma tankar genom rymden?

Mozarts Requiem var det första stora körstycke jag var med om att sjunga, det kommer alltid att hänga med.

Jovisst Bloggblad, det hjälper jättemycket med varma tankar genom rymden. Tack!
Föreställnngen var helt underbar och det måste ha varit häftigt att stå i en kör och sjunga Requiem.

God ide at gøre noget kulturelt hver uge og dejlig du har en at følges med.

Så härligt att få lov att gå på något som bringer glädje och också tillsammans med någon. Jag trivs också bäst med att vara med de som har varit i samma situation som jag, man slipper förklara och försvara så mycket.
Kram till dig.

Tack. Det vackraste ord jag vet... och med den ödmjukhet jag känner just nu, när jag läser dina rader... tack för att DU finns!

Vi är många, oavsett var vi befinner oss i livet, som kan hjälpas åt att bära lite av livet tillsammans... för det blir oftast lite lättare att gå då.
Å ibland så blir det rent av mycket lättare!

Att vara stark... ja, jag har tron på mig själv på min sida. Det ska vi ha, både du och jag.
Å alla andra med, för den delen...

Varm varm kram... alltid!

Ps. Vilken bra idé med era kulturmöten... det är också sånt som ger input och styrka! Hoppas Mozart var bra...

Instämmer. Tror att många mår bra utav att besöka olika sorters kulturella evenemang. Om så bara för att "komma ut lite".

Visst är jag duktig! ;) Men en hel dag skulle jag aldrig orka städa, man får ta lite då och då, och dela upp det på flera dagar.
Vila - aktivitet, vila - aktivitet...så får det bli nu för tiden. Men det funkar det också, allt tar bara mycket längre tid.

Tack för titt-in och Trevlig Helg!

Hoppas att du/ni hade en bra kväll på Operan!

Losarina: Jag känner att jag mår bättre av det och det sitter i några dagar.

Samtal: Det är precis som du säger att man slipper förklara och försvara sig och sin sjukdom hela tiden. Man kan vara mer avslappnad och kombinerat med musik el.likn. är det härligt.

Elisabeth: Vi har tron och styrkan i oss själva och jag tror på dig också. Det känns så skönt att ha nån som förstår och ändå tror på en.
Mozart och baletten var fantastisk.
Kultur är bra!!

SoF: Jag delar också upp städning på flera dagar dels för att jag inte orkar och dels för att jag tycker att det är så urbota trist.
Ha en skön helg du också.

Härligt att Mozart var bra... och jag tycker också att det är trist att städa!! Helt fenomenalt- nödvändigt-super-trist!

Varm kram, vännen...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida