26 februari 2008

Bokrea

Idag börjar bokrean. Nog var det roligare förr när man kunde göra riktiga klipp på riktiga reaböcker, som bokhandlarna hade sorterat ut. Då kunde man gå runt och göra en heldag av det. Nu ges många ut i speciellt upptryckta upplagor och de flesta titlar är i alla butiker.
Då satt jag långt i förväg och prickade för de titlar jag ville ha, förbeställde och det var fest. Men jag tar väl ändå en runda ner på Bokia här över gatan och tittar. Man vet ju aldrig. Det är känslan av rea, lukten av böcker och att trängas lite grand som jag är ute efter.
Sedan ska jag till pappa en sväng. Idag tror jag att vi ska ta oss till Kåken. Så kallas det nya kulturhuset i tillbyggnaden till gamla Härlandafängelset, "en cellsam mötesplats" (så göteborgskt så man svimmar). Jag har några böcker som ska lämnas tillbaka och så kan vi testa deras café. Det verkar väldigt trevligt där.
Det är roligt att göra något tillsammans så han inte ska behöva sitta inne hela tiden. Han behöver komma ut lite och se nåt annat.
Men han verkar så mycket gladare nu än förut. Kanske är det så att han känner sig tryggare nu när han har folk och mig runt sig. Jag hoppas på det.

Uppdatering kl. 17.00:
Vi kom oss iväg i ösregnet till Kåken och det var riktigt mysigt. Först var vi en trappa upp och jag lånade böcker; Anna Politkovskajas bok om kriget i Tjetjenien, en liten knasig bilderbok "Fula Frisyrer" helt utan text med handplockade bilder fula frisyrer från frisersalonger över hela världen. En riktig skrattbok!
Sedan gick vi och fikade. Vi tog engelsk äpplekaka med vaniljsås till kaffet och det kan jag rekommendera. De har också sallader, smörgåsar, pajer och mat.
När vi kom var hela caféet fullt med stackars lärare, som hade studiedag, men deras rast tog slut och då var vi nästan ensamma där. Skönt! Jag retarderade genast till mitt lärarliv och tänkte på alla värdelösa studiedagar jag tvingats vara med på. Jag kände mig så lättad att jag inte är i deras sits mer.

2 tankar:

Jag har reat på nätet:)

Ha en trevlig dag på Kåken!

Så skönt det måste kännas för dig att din pappa verkar lite gladare nu. Klart att det betyder mycket att du kan titta in lite oftare.
Jag håller med dig om att bokrean var annorlunda förr, då när man hade långa listor på allt man ville ha.
Numera kan man ju köpa böcker billigt över nätet så den där speciella känslan har förvunnit.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida