20 februari 2008

En rolig dag

Idag blev det en rolig dag. Rent oförhappandes ringde telefonen och så förvånad jag blev när det var "Strumpstickan" i andra änden.
-"Hej! Jag tänkte dra ner på stan och gå på Strikk. Har du lust att följa med och så kan vi ju ta en fika. Jag tror att vi behöver det."
Hon hade gått på känn i telefonkatalogen och hittat mig där. Såklart att jag ville det. Vi bestämde tid och sågs på den klassiska mötesplatsen i Göteborg; Johanna* (fontänen) i Brunnsparken.
Vi strosade runt i sakta mak och pratade och skrattade och efter en stund gick vi till Kosmos och fikade och åt och pratade och pratade och det var sååå mysigt.
Tre timmar senare skildes vi åt och jag kom hem med 4 tunikor vi hittade på rea, ett nystan "Angels Touch" ett underbart alpackagarn, som var både Eko- och Fair Trade-märkt. Det mjukaste mjuka jag känt i alpackaväg - (Drops - släng dig i väggen!). Det ska bli ett par muddar tror jag.
Jag var trött när jag kom hem, men glad och det var så roligt att hon ringde så oplanerat och att vi hade så kul.
Tack Strumpstickan för den roliga tisdagen!


* År 1879 gjordes Brunnsparken i ordning. Samtidigt utlystes en pristävling mellan svenska skulptörer om utsmyckningen av en passande fontän. Per Hasselbergs förslag "Sånings-kvinnan"vann enhälligt, bl a med motiveringen att "den förblifver alltid en konstnärlig prynad äfven under de tider af året då den måste blifva beröfad vattnet". Resultatet blev den staty som i folkmun kallas för "Johanna i Brunnsparken". När konstverket avtäcktes på Johanna-dagen, den 21 juli 1883, var namnet givet.


4 tankar:

Det var roligt!

Jag tycker det är lite tråkigt att Johanna står så osynligt till, för hon är verkligen fin. Vad roligt att ni hade mysdag!

Så mysigt det låter! Kul med såna initiativ.

Det där alpackagarnet låter intressant. Men nu har jag en hel del att sticka upp innan jag införskaffar nåt nytt...

Vad roligt att ni kunde träffas!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida