17 juni 2007

Klänning och skyltfönsterDet här är klänningen jag stickat och virkat till E. på hennes 21-årsdag. Jag har inte kunnat visa den tidigare, eftersom jag vet att hon läser min blogg. Men nu är det fritt fram!


Mönstret till klänningen kan ni se nederst i vitt, men min variant är i helt andra färger. Den är på beställning i svart, limegrönt och ljusgrått. Det blev lite garn över och då virkade jag en liten axelväska också. Det roligaste var de klädda knapparna, som nästan inte syns på klänningen. Allt är tillverkat i bomullsgarn. Det ska bli hennes midsommarklänning. Hon blev faktiskt jätteglad för den. Det är ganska längesedan den blev klar och sedan har den hängt i skyltfönstret.
En dag kom hon in och fick syn på den direkt. "Åh, där är ju en sån, som jag vill ha!".
" Mmm, sa jag, "du får gärna prova den om du vill." och det gjorde hon. Och då kunde jag se att den var lite stor och att knapparna bak behövde justeras.
"Men du kan snart sticka en sådan", sa jag tröstande, "och jag kan hjälpa dig". Hon anade ingenting :))


I fredags skyltade jag om i det ena skyltfönstret. L. hade gått ett ärende och det enda som gällde var att fönstret skulle vara i grönt och blått. Jag hängde en Hanne Falkenberg-jacka till höger och blå halsdukar till höger och sedan plockade jag fram garnhärvor, som gick i färgställningarna grönt - blågrönt - blått och när jag kom hem hade jag fått ett mail från L. där det stod:

"Skyltningen är urläcker. Du har verkligen lyckats. Det är skönt för mig att få lite input och nytt tänkande också."
Gissa om min självkänsla växte!
4 tankar:

Snygg skyltning! Kommer och kollar lite närmare i veckan... :-), behöver lite hjälp med Hanne B-stickningen.

E:s klänning och lilla väska är läckra. Visst blev hon glad?!

CU/qi

Snyggt!

Synd att jag inte kan komma och titta och berömma dig. Du råkar inte ha en garderob över som jag kan bo i så kan jag peppa dig vad gäller skyltningen :D

Det är orättvist att alla goa människor är så långt borta från där jag bor. Eller fel, det är orättvist att jag är i norrland.

Nu ska jag få ta tag i nyinredningen på fiket. Jag är GLAD... det går åt rätt håll med vad jag får göra och ska göra.

Har du fått något mail från mig?

qi: E blev jätteglad och hon hade inte anat nånting, fastän den hängde i skylten ganska länge och hon t.o.m. provat den. Jag har virkat en axelrem till den ikväll och det blev faktiskt ännu bättre.
Kul att du tittar in. Tänk bara på att det är stängt på fredag.

Nina: Ja, det skulle vara jättehärligt om du kunde komma och vara med och skylta - jag har föstått att du har talang för det. Jag har tyvärr inte någon garderob över (finns det nån som har det?) men vore det inte bättre om du drog söderut istället.

Vad skönt att du fått lite klarare riktlinjer nu om vad du ska göra. Allt blir mycket roligare då!
Jag har fått mail från dig och ska svara genast.

Jättefin klänning. Va duktig du är=)
Kul att hon blev så glad.Ha en fin dag!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida