25 juni 2007

Till Skåneland - bloggpaus


I morgon ska jag åka till Skåne och Lund och hälsa på min pappa. Han bor ensam sedan 5 år då min älskade mamma dog. Han fyller 86 år på lördag, fast det vill han inte fira. De senaste åren har han blivit mer och mer dement, men det yttrar sig mest i att han tappar närminnet. Fysiskt är han i fantastiskt bra trim. Han har motionerat hela sitt liv och spelade tennis tills han var 80. Demenssköterskan i stadsdelen har ordnat en plats åt honom på dagvården där de har en liten grupp som träffas ett par gånger i veckan och fikar och pratar. Så nu ska jag åka ner och "skola in" pappa där. Han har alltid varit en "hemmagris", men han skulle må bra av att komma utanför sin lägenhet och se lite annat och träffa lite folk.
Jag ska följa med dit och fika en eftermiddag och se hur det är, och jag hoppas att han ska tycka att det är bra.
Det är inte lätt att bli gammal och ha sitt enda barn 30 mil bort, men vi pratar ofta på telefon och numera vill han inte komma hit och vara här. Han känner sig nog inte trygg här och vill helst vara hemma hos sig och bland sina saker.
Nu ska vi ska fixa hans lilla terass och hacka ogräs i hans miniträdgård och så ska vi ut och göra lite utflykter i den skånska sommaren. Där har jag inte tillgång till dator, så nu tar jag lite bloggpaus på några dagar.
Ha det så gott så länge!!


5 tankar:

Hoppas att det går bra och att din pappa kommer att trivas i sin nya situation.

Tack, det hoppas jag också och jag tror att har han bara sett vad det handlar om så kommer han att tycka om det.

Ha det bra i Skåneland Annela! Vi ses när du kommer hem!

Åhh skåne..längtar dit jämt!! Ha det så himla bra.. :)

QI: ja vi måste träffas. Jag vill se din fina Hanne F-kofta.

anna: Det gör jag också. Jag skulle kunna flytta tillbaka när som helst, men det är inte så lätt med en man från Norrbotten och tre söner som är urgöteborgare.
Tur att det inte är så himla långt dit från Gbg

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida