14 juni 2007

Matrixkavajen klar!


Kan ni fatta varför man alltid spar allting tills sista minuten? Jag har haft 2 veckor på mig att sy den här kavajen, men lik förbannat började jag i förrgår med att klippa tyg, foder och vliseline och igår kväll började jag att sy. Det innebar att jag satt uppe hela natten och sydde och när klockan var halv nio i morse och sonen A.skulle gå till skolavslutningen, så var det kvar ärmar som skulle läggas upp, knappar och knapphål och lite handarbete med att sy fast fodret för hand i midjan.


Jösses - men konstigt nog var jag inte trött. Och det var ett himla spring halva natten. Tyst blev det vid halv ett-tiden och då inbillade jag mig att alla sov. Men halv 4 kom mellansonen och skulle ha en nattmacka. Han hade suttit och sett inspelad film. 4 gick han och la sig. Klockan 5 steg äldsten upp. Han börjar jobba klockan 6. Halv 7 kom maken upp och sa: "Men har du sytt hela natten?! Vill du ha kaffe?" och det ville jag. En timme senare kom minsten och då högg jag honom så att jag kunde prova hur långa ärmarna skulle vara.


Till skolavslutningen tog han en rödrandig kavaj, som jag sytt för några år sedan. Men nu har han gått i sin Matrix-kavaj till middagen och festen, som ska vara i kväll för alla niorna.


Han är nyklippt dagen till ära och såå snygg i sina solglasögon.Jag hoppas verkligen att han får roligt i kavajen. Det är verkligen "limited edition" - finns bara i ett exemplar.
Vad tycker ni? Är de lika??
"It's unevitable".

3 tankar:

Jag som sett den i verkligheten - kavajen är verkligen fin! Och vad fin han blev i håret!

Har stickat hela eftermiddagen efter hemkomsten... :-)

Verkligt fint!

Och visst är det roligt med sådant som bara finns i en enda upplaga.

qi: ja, visst blev han snygg. Tack för besöket. Det är alltid lika roligt när du kommer till butiken. Jag trodde att du gått under jorden med din sina stickning :)).
Jag hoppas att ve ses snart igen

Nina: Ja, det är jättekul att vara ensam om kläder. Nu har jag fått kläm på min overlock-maskin också, så nu syr jag med blixtens hastighet.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida