13 november 2007

Massage

Ett bra tag nu har jag haft problem med att mina fingrar somnar när jag stickar, mest vänsterhanden. De domnar och jag får skaka dem så släpper det.
Igår var jag på massage på gymmet och det var riktigt plågsamt. Hon kände på muskelfästena som sitter längs med skulderbladen och det var väldigt spänt och många knutor. Mest på vänster sida. Det visade sig att det kan ha ett samband. Just där det fanns mest knutor sitter ett helt knippe nerver (ja, var finns det inte nerver?) som då blockeras och blodgenomströmningen minskar också. Det kändes ända ut i fingrarna när hon masserade just där. Jag hoppas att det är förklaringen så att det inte är några nervskador. Det gjorde ont och idag känns det som om jag har blåmärken längs "änglavingarna" Men kan det bli bättre så....
Hon ville också att jag skulle tänka på hur jag sitter när jag stickar. Helst ska jag sitta på min balansboll.

Jag har lagt fram förslaget om flytt till Göteborg för min pappa och till min stora förvåning tyckte han att det var en lysande idé. Jag blev nästan mållös. Jag hade förberett "stora övertalningen" men jag kom alldeles av mig och nu har jag skickat in en ansökan till stadsdelsförvaltningen om ädreboende. Hoppas bara att han kommer ihåg det och är lika positiv nästa gång jag för det på tal. Det skulle vara härligt.
Jag har också fått kontakt med "boendesamordnaren" och det är alltid något - men det kan ta tid...

Idag kom det snöflingor i 5 minuter. Vinterns första - men nu skiner solen igen och ikväll är det stickcafé igen och det ser jag fram emot. Kanske ses vi där??

2 tankar:

Din nya look är snygg!

Låter som du skulle prova en mjukare massage än den vanliga... prova fibromasage och använd mera värmemadrass, värmedyna, värmekudde och ett bra liniment?

Om fingrar somnar... smörj med liniment:)

Jag hade tänkt försöka komma på cafékväll men kan bara inte komma ut just nu för hela kroppen strejkar tyvärr, men kanske nästa gång...

Känner igen det här med domnande fingrar, för mig på min högra hand. Massage är alltid bra, borde kanske prova?

Och precis när jag skriver detta och läser monicas kommentar kommer jag på att det var stickcafé ikväll..!! Har glömt det, usch vad tråkigt!

Jag får komma förbi affären nån dag i stället...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida