22 januari 2008

DET ÄR EN HOPFÄLLBAR VAS!


Det är en hopfällbar vas inköpt på Designtorget. Man fyller den med varmt vatten och den tar form. Den finns i grönt, turkos, rosa och genomskinliga (tror jag) och den kostade om jag minns rätt under 50:-. Bra present att ta med till en värdinna kanske - både vas och blomma - och när blommorna har vissnat; häll ut vattnet, låt den torka, fäll ihop den och skjuts in i lådan eller skåpet.
I vasen ser ni Äldstens födelsebukett. Jag gick till vår blomsterhandel Freja, som är mästare på att göra fräcka, personliga buketter.
Jag sa att det skulle vara till en romantisk, machokille, som fyllde 21 år och expediten bara gapade. "Är det inte lite motsägelsefullt?"
Kan så vara, men han är macho i den meningen att han i sin idrott tränar mycket och kollar ofta hur "deffad" han är, lite klädsnobb och fåfäng, men romantisk också. I julas gick vi till Pärlhuset och han köpte pärlor till ett halsband, som han gjorde till sin flickvän.
I buketten var det en grön krysantemum (macho?) grenar av plattpil och vitsprayad björk, som skulle symbolisera det romantiska och spröda. Som avslutning föreslog jag svart bast att binda ihop det med - han gillar ju svart och "heavy metal". Både expediten och jag blev otroligt nöjda med skapelsen och sonen blev väldigt glad. Han gillade verkligen symboliken.

6 tankar:

Haha... jag hade aldrig kommit på att det var en vas. Fiffigt!

Jättefin bukett!

Vilken häftig vas!!! Och aldrig hade jag kommit på tanken med en designad bukett med symboler. Ska spara idén tills sonen fyller 29 om två veckor.

Nina: Nej det var inte lätt att se, men den är faktiskt bra att ha långa blommor i. Finns i alla färger. Kanske har du nåt "Designtorget" i närheten??

qi: Ja, nu förstår du vad jag menade.

bloggblad: Designade buketter är kul, och inte behöver de vara så dyra heller.
På 16-årsdagen fick "datanörden" i familjen en grön Flamingoblomma med svarta gräs i. Det skulle vara når som stod länge, eftersom han oftast sitter i sin grotta och inte tittar så ofta på blommor. Men den här hann han se - den stod 1 MÅNAD11

cool!

Jag har också hopfällbar vas hemma.. Göörsmart eftersom den inte tar någon plats.
Härligt du är kreativ o kommer med idéer till buketter. Det gör dem personliga o från Dig, inte butiken!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida