14 maj 2008

TACK...

Klicka på bilden och läs mer. Jag har en sån här på balkongen, fast en mindre.

...alla bloggvänner för kloka ord och omtanke.

Jag tog en paus på 2 dagar och vilade mig och sedan kändes det mycket bättre. Nu har jag lärt mig att åtminstone prioritera på kort sikt.

Vad gäller alla flyttlådorna så står de kvar, men de är inte lika många. Jag öppnar en lite då och då och försöker placera ut alla saker. Lite har ju pappa fått till sin lägenhet, men det är mycket kvar. Antagligen får det mesta upp på vinden (haha, där är redan fullt) och lite ska jag sälja av.


På jobbet känns det mycket bättre nu och jag lär mig saker varje dag. Jag har t.o.m. lärt mig lite priser och att hitta i den enorma butiken, där det finns allt som man kan tänka. Jag känner mig lite mer hemma för varje dag och nu har jag börjat cykla dit också. Det känns bra!
I morgon förmiddag ska jag på en kort intervju på Knapp-Carlsson och det ska bli rätt så spännande.
Fast jag vet att där kan det vara väldigt stressigt och mycket folk. I tygbutiken kan det också vara det men där är arbetet mera omväxlande (tror jag). Vi får se vad det är de behöver på Knapp-Carlsson.
Jag skulle behöva en anställning snart för att inte bli utesluten ur A-kassan. Jag har i september varit sjukskriven i 5 år och då får man inte vara med längre.

Men det största stressmomentet är nu kolonilotten. Där har jag inte tagit tag i nåt och det värsta är att folk börjat gå på min trevlige granne och skälla på honom för att min lott är så misskött.
Hur tänker folk? Själv har han en minutiöst skött lott med snörräta gångar och gräsplätt som ser ut som en golfgreen.
Igår hade jag funderingar på att ta mig dit och luka, men åkte istället till pappa och tog med honom till Delsjön för en fikastund på kaffestugan Lyckan. Pappa var på så gott humör och vi satt och myste i solskenet en timme minst.

I helgen som gick var det Lisebergs trädgårdsdagar och jag var förstås där. Jag tog lite lotter och VANN. Hos Rosensällskapet vann jag en påse rosenskorpor - det skulle vara bakade på rosensocker (strösocker blandat med rosenblad) men de smakade som vanliga mandelskorpor.
Men jag vann också en rosa Buddleja eller fjärilsbuske och en blå japansk akleja i Lisebergs egen monter. De ska få komma ut i kolonin så fort det blir läge.

7 tankar:

Håller tummarna idag!

Jag var faktiskt på ditt jobb i förrgår, men då hade du nog gått hem. Jag var ju inte där förrän vid femtiden. Nu när jag lämnat in min symaskin äntligen kanske det blir lite mer hänga hos er :)
Kan du inte kolla om du kan få anställning på Myrins?

Hej
Va gott att du mår lite bättre.
Din pappa måste mått bra nere vid Delsjön, där är ju så härligt.

Ta du de lilla lungna med kolonin, kan du inte sätta en liten skylt på tomten, så inte grannen får skit, eller stå och dela ut flygblad till alla som går förbi, där de står att de är du som är sjuk och inte klarar av att ta hand om den så länge, där kan du ju be dom som har så mycket tid att de hinner klaga, om hjälp så kan dom hjälpa dej lite.
Tycker de är tråkigt att de finns folk som orkar bry sej om sånt som att klaga, de är väl bättre att bry sej om varför.

Må du så gott på dej, se du till att du och pappa har de drägligt och skit i va andra säjer (utom mej då).
Låt allt ta tid, njut.
Eva.

Vi hade också en odlingslott en gång i tiden. Ibörjan var det jättekul, men efter några år var det ett evigt gnäll på barnen när vi skulle dit. Sen började vi räkna på vad det kostade och insåg att grönsakerna därifrån blev väldigt dyra. Då la vi ner det hela.

Tack, Strumpstickan, all tumhållning behövs!

Sofie: Men vad synd att jag missade dig. Jag är där 10-14 och ibland i tapetseriet, men för det mesta i butiken. Jag har fått lite hintar om att någon ev. ska gå i pension till hösten, så vi får se vad det kan komma ut ur det.

Eva: Så kloka råd du kommer med. Jag ska verkligen bry mig om vad du säger. Jag ska faktiskt följa ditt råd och skriva en lapp, som alla som känner "gnällbehov" kan läsa, så att grannen får vara i fred. Ett slags flygblad som hågade kan ta i min brevlåda. Det kanske får tyst på dem.

frktjatlund: Jo, det är npog så att det kan bli dyrare att odla än att köpa grönsaker. När det är dags att skörda så är ju alla grönsaker så billiga. Men jag ska inte odla utan ha många perenner och gräsmatta. Jag lånade en bok igår "Latmansträdgården". Där kan man få många tips.
Men de flesta odlar så det står härliga till. Jag vill ha jordgubbar, rabarber, smultron och andra bär.

Skönt att du verkar må bättre!
Du har kanske även en omedveten stress av det faktum att det snart har gått 5 år och du måste börja hitta ett jobb.
Stackars dej. Hoppas det går bra.

Men så roligt med dina vinster! Roligt att vinna något fint, jag har sällan sån tur!

Marskatten: Det är säkert som du säger att det ligger någon omedveten stress inunder och mal. Att ha pappa så nära innebär ju också att jag är lite stressad att gå och hälsa på honom. Men det känns tryggt på samma gång.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida