22 augusti 2009

Tygfynd

Idag röjde jag i förrådet och drog ut alla tygerna. De hamnade på sängen och blev sedan vackert sorterade i hyllorna. Det var intressant för en liten katt att få komma in i förrådet och hoppa runt på hyllorna och snusa bland dammet. Tygerna på sängen var också spännande och hon fann snart sitt favorittyg.

För var ska en drottning ligga om inte på vit organza. Där låg hon med halvslutna ögon och njööööt.

Jag hittade en massa linnetyger i diverse färger och även bomullstyg och poplin. Så nu är det bara att hitta roliga mönster och börja sy byxor, tunikor och en poplinkappa. Dessutom hittade jag en massa akrylgarner, som direkt hamnade i soporna. Små snuttar i olika färger som inte ens dög till att ge bort. Skönt att få städat ibland tygerna och få lite ordning i garn- och tyghyllan.Den här håller jag på att sticka (inte babyn, men väl slipovern) och den är snart klar. Det ska bara broderas krysset mitt i rutan med maskstygn och det var inte lätt. Jag har inte gjort det förut och det är svårt att få det jämnt och snyggt. Men det kommer snart en bild på den. Jag stickar i mullvadsbrunt och kittfärgat.

2 tankar:

Det er så dejligt at rydde op og smide ud. Man ser sine stoffer og garner på ny og får en masse gode ideer :-)
Fin lille vest. Jeg har faktisk aldrig prøvet at sy maskesting.. :-)

Jag fick en massa idéer som du säger och bl.a. hittade jag ett par färdigklippta linnebyxor i limegrönt. De hade jag alldeles glömt bort.
Maskstygn hade jag inte sytt förut heller utan fick leta i stickböcker hur man gjorde. Det är svårt att få det bra.
Jag önskar dig en skön söndag.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida