30 december 2008

Julen 2008 i valda delar

Julen inleddes med att Henrik och jag var i Vasakyrkan halv nio på morgonen och lyssnade på och sjöng in julen med Göteborgs gosskör. Det var fullsatt i kyrkan och sååå underbart. Sedan for vi hem och åt grötfrukost. Det är så roligt att Henrik vill göra lite traditionella saker tillsammans med mamman ibland och han gillar dessutom att sjunga; såpass att han börjat ta sånglektioner. Jättekul!!Undrar om det är någon som tänker ge mig nån mat idag eller ska de bara hålla på med den där "julen"? Och vem är det som ska klappas hela tiden? Inte är det jag i alla fall...hrmpf
Vad gör de egentligen med allt papper och snöre?Vad ska jag med det gamla snöret till?OK, jag kan väl leka lite med det då..Äldste sonen Henrik bjöd mig på fika på stan dan före dan. Det var kul.
...och vi var inte ensamma heller i Viktoriapassagen där man kan sitta under värmelampor med filt runt benen - om man vill.
Göteborgs minsta "dubbel espresso"? men gott var det-
Vi gick till Andreassons musik 4sound och köpte nya julsånger - det blev den överst till vänster - och solen sken.På julafton när man ätit så att magen står i fyra hörn...här skymtar mellansonen Johan......då kommer äntligen tomten Anders (tvångsutsedd) med våra efterlängtade klappar...

...men tomten hämnas. Han spexar hela tiden och julklappsutdelningen tar lång tid eftersom alla rim måste läsas med inlevelse och handstilen är inte alltid så lättläst.

Ingen krans på dörren i år...
...och hos oss blir det ingen jul om inte vissa saker finns med, t.ex Johans lussetåg i äggkartong och flirtkulor från dagis-93 (f'låt suddig bild)
..."brända tomten" måste absolut hänga i granen. Han är 6 cm lång och har en alldeles särskild historia. Han hängde i mormors gran när jag var liten. Mormor hade levande ljus i granen och en jul så tog det eld i granen och "brända tomten" förlorade sin ena arm under stor dramatik. Han är minst 50 år gammal. Min morbror, född 1917, tillverkade tomten en gång i tiden i halm och nubb till ögon och mun, och efter mormors död hängde tomten i vår gran hemma i Malmö. Nu, sedan min mamma är död och min pappa flyttat till ett äldreboende, hänger tomten varje jul i vår gran......"grisängeln" i guldkläder måste också vara med. Det är lite synd om henne för hon är så ful med sin grisnäsa. Hon är 12 cm lång och inte speciellt gammal, men lite häftig i alla fall..
...vad är detta? Ett marsvin i granen??? Nej, en liten griskulting i halm, som vi räddade upp i granen undan rovdjuret Shiva.
Årets julgran är lika ful som alltid. Vi är alltid ute i sista minuten och granförsäljaren har bara de ratade kvar.Det har nästan blivit tradition hos oss med en ful julgran.
Varje år köper jag något nytt till julgranen och i år blev det två grodprinsar och en grodprinsessa. Egentligen skulle jag bara ha en, men vem kan motstå grodprins med änglavingar eller pärlhalsband och en grodprinsessa med svandunsboa om halsen? Inte jag i alla fall. De kommer från Prickig katt och där kan man hitta mycket läckert.

10 tankar:

SÅ glad jag blir!
Jag har undrat var du har varit.
Jag sitter och ler under tiden jag läser...
Härligt!
Ha en fortsatt god helg, gott slut och gott nytt!
Kramar

Äntligen är du tillbaka, jag har har också undrat lite var du blivit av,fina bilder av din jul.
Gott Nytt År
Kram

Nylon... hm... vem vet?

Hos oss har vi också några alldeles hemska saker som bara måste vara med varje jul. Från dagis...

Stilig son har du! Min poserar inte så gärna, men han skymtades i bloggen dan före dan...

Jag älskar alla gräsliga dekorationer som kommer fram på jul, alla med en egen historia!
Om jag blir mamma till nån nångång vill jag också ha barn som vill fika med sin mamma på stan.
Gott nytt!

Dejligt at høre fra dig igen :-)
Godt nytår !

Så många härliga bilder och ni verkar haft en mysig jul:)

Har hört att espresson i passagen ska vara väldigt god?

Vi måste ut och fika nästa år!

Kramis & Gott Nytt År!

Hej Annela.

Jag tittar in för att önska dig ett Gott Nytt 2009!
Kan vi hoppas på ett friskare nytt år (det gör jag varje nyår).?

Gott slut och gott nytt alltså.

Ni verkar ha haft en fin jul!

Gott nytt år annela, vi syns nästa år!

Hälsar qi, som lider av helgkoma och knappt gjort något duktigt under ledigheten. Bra, va??

Marskatten: Jag har varit lite ur slag hela julen och inte orkat blogga. Gott slut till dig också!

Bloggullet: Ibland har jag inte ork att skriva npt i bloggen och då är det bara att vänta tills lusten och orken kommer tillbaka. Gott Nytt År!

Bloggblad: Ja, vad göra av nylon?
Jag tror det får ligga till sig.
Din son ser inte oäven ut han heller. Sonen här slickade i sig berömmet och blev så glad.

Sofie: Du kommer garanterat att få barn, som vill göra en massa roliga saker med dig, bl.a. gå och fika. Det är jag övertygad om Du kommer att bara en helskön mamma.

Losarinas mor: Ett Gott Nytt År till dig med!!!

Monica:Klast att vi ska fika nästa år med och göra roliga utflykter hit och dit.

S o F: Jag önskar oss ett bättre 2009!!

qi Bra gjort att falla i helgkoma. Det har jag också varit - totalt.

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida