25 maj 2009

Bloggträffen i Steninge 23 maj

Bloggträffen i Steninge var jättemysig. Allt var helt rätt och perfekt. Solen sken, fantastiska människor och läcker mat och tårta - mycket prat och skratt med vänner man inte visste att man kände - förrän nu. Åh, vilken gemenskap och vilken generositet och kärlek som strömmade mot mig och genom alla. Detta var såååå härligt!
Här ses värdparet vid kaffebordet lika leende hela tiden. På det tomma fatet har det legat gifflar bakade av PV efter Elisabeths recept - de var försvinnande goda. Varför det ligger en penna där? Jo, det var tävling i att para ihop rätt beskrivning med rätt bloggare, och det gick inte så bra för min del. Qi och jag kom sist och hade väl lite handicap, men då vi åkte hade vi koll på alla.Nej, jag ljög lite för sist kom PV:s förtjusande mamma Gunvor och nästan det första hon gjorde var att ställa sig upp och dra en fräckis. Hela kvällen pratade vi och skrattade och sent på kvällen skjutsade vi henne hem och vi fick också en liten visning av hennes mysiga sommarstuga.


Så här kan man sammanfatta bloggträffen: Strålande väder, jättetrevliga människor, massor av fotograferande och glada miner, prat, sång och skratt..

... och förstås en vacker strand med både vit sand, stenar och blommor. Massor av strandtrift, nyponrosor och styvmorsvioler.

Qi lärde mig att det här är strandkål och den var hög, ca 50-60 cm. Undrar om den är ätlig?
Så här stod det på "Den virtuella floran" :

Användning.
Späda skott av strandkål odlas i England och äts som sparris (Asparagus officinalis) (Mabberley 1987). Linné anger från sin resa i Västergötland att soldater som ätit strandkål blivit "fjolliga". Arten är numera fridlyst i flera län.

Om ni vill se fler bilder så finns det hos Ellis, Lindalotta, Elisabeth, Mossfolk, och Motvillig.

3 tankar:

Hej Annela och tack för inbjudan till din blogg.
Fina bilder! Vilken fantastiskt trevlig träff det var. Upphör inte att förvånas över att det känns som vi alla känner varandra på nåt vis. På en gång är det en trivsam, lättsam och otvungen stämning. Härligt fenomen. Ha det bra! :)

Jag håller med allt det bettankax skriver om! Tack till dig och qi som kom och tack för fikonträdet som ska hamna i stor kruka först av allt och få stå på pv:s inglasade altan och morna till sig!

Och tack för all värme och glädje och för att du kom ihåg vems receptet var ..-))

Stor kram från mig!

Bettankax: Klart att du måste få vara med här. Det var en härlig kväll "med gänget" och så roligt att träffas igen. Det blir inte sista gången.

Elisabeth; Jag är så glad att ni arrangerade det hela och det var sååå roligt att vare sig Qi eller jag har hämtat oss än (om vi nånsin gör det - jag tror inte vi vill det) och visst känns det som om vi känner varandra väldigt väl nu.
Lycka till med fikonträdet!! och kanske kan man få receptet?

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida