07 maj 2009

Möte med information eller ...

Bilden tagen i höstas medan pappa ännu var ganska pigg och kunde gå.

För några veckor sedan träffade jag enhetschefen på Ekmanska äldreboendet, där pappa bor.
Jag har ju berättat om att Ekmanska ska läggas ner successivt, men att ingen av de boende ska tvingas flytta, har de styrande i stadsdelsnämnden beslutat.
Men tack vare en liten fågel, som viskade i mitt öra, fick jag veta att det gäller inte riktigt längre.
Nu har de beslutat att de boende ska flyttas ihop och en avdelning tömmas inom maj månad.
Som om de vore lådor eller andra objekt.
Vi har fått samtal, som enligt min uppfattning är förtäckta hot om sämre omvårdnad för dem som inte flyttar, som är rena skrämseltaktiken.

I kväll är det informationsmöte om ""det aktuella läget i det arbete som pågår gällande avveckling av Ekmanska äldreboendet" och de som ska informera är verksamhetschefen Jörgen Samuelsson (som kunde ses i Uppdrag granskning ( 5.10 min, in i programmet) ikväll om äldrevården i Sverige) och enhetschefen Annacarin Granqvist. Det ska bli mycket intressant att höra vad de har att säga när de får veta att min pappa och ytterligare en man INTE tänker flytta.

Jag har också kontaktat en journalist på Göteborgs-Posten, som tidigare skrivit en artikel om Ekmanska, om att mötet ska äga rum och jag hoppas innerligt att han kan komma.

Så här skrev jag:
Hej ! I morgon 7 maj kl. 18.00 är det informationsmöte på Ekmanska (Aktivitetscentret vån. 3) om "det aktuella läget i det arbete som pågår gällande avveckling av Ekmanska äldreboendet". De som ska informera är Jörgen Samuelsson, verksamhetschef och Annacarin Granqvist, enhetschef. Min pappa, XX och XX (som du skrev en artikel om 08-11-12) vägrar att flytta, men SDN räknar med att att under maj månad ska alla kvarboende "buntas ihop" på en avdelning, antingen de vill eller ej, trots löfte om att ingen ska tvingas att flytta.
Det har förekommit förtäckta hot om försämrad vård och skrämseltaktik via telefon, för att få de boende att flytta .
Vi, de anhöriga, kommer att göra allt för att de ska kunna bo kvar i sina lägenheter livet ut, även om det krävs fastkedjning i elementen el.likn..
Min pappa ska INTE flytta mer och ingen annan heller, som inte vill.. Det skulle vara bra om du kunde vara med på mötet och kanske skriva nåt om det. Jag har också en bandinspelning från ett möte som XX och jag hade med enhetschefen Annacarin Granqvist för några veckor sedan.

Återstår att se vad som händer i kväll. Måtte jag orka...

4 tankar:

Oj så jobbigt, jag håller på dig. Hoppas det löser sig till de bättre för din pappa och dom andra.

Oj!
Nu håller jag tummarna för din lilla gulliga pappa och de andra på äldreboendet!!!
Kämpa på!

Hoppas ni får det som Pappa vill ha det och att det blir bra. Vad jag minns ska det finnas något för boende för äldre och dementa inom Göteborgs stad som heter 'kvarboendeprincipen'. Det ska innebära att man inte ska behöva flytta till annat boende för att behoven ändras m.m, värt att kolla upp.

Låt journalisten hjälpa till och göra värsta jobbet, lycka till!

Bra skrivit, tänk så uselt de äldre kan ha det. Jag orkade knappast kolla på Uppdrag granskning.
Kramar

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida