27 juli 2009

Otur i kubik!


Jag lägger bud då och då på Tradera på allt möjligt och för ett tag sedan ropade jag in några smultronplantor från bid-and-win. Jag har handlat av henne förut och det brukar vara helt friktionsfritt. Varorna kommer efter bara några dagar, men det här gången dröjde det.
Häromdagen kom det ett mail (jag har fått hennes tillåtelse att citera det här):

Hej
Denna vecka har varit den värsta jag upplevt av detta slag. Det är orsaken till att dina smultron inte kom iväg denna vecka. Du kommer inte att tro det är sant, men det är det.

Följande har drabbat mig under den senaste 7 dagarna medan jag varit på mitt sommarställe i Sörmland:

Dag 1. På Coop Parkering kör en dam förbi min bil och repar vänster sida. Vittne ser händelsen så hon blir "fast"

Dag 2. På skogsvägen till vårt torp får jag punktering på vänster framdäck. Har ingen domkraft då den gick sönder vid fg punka jag hade förra sommaren på E4 mitt i natten med katt mfl i bilen. Får efter telefonsamtal skjuts till närmaste stad och köper domkraft. Får efter många om och men loss muttrarna genom att hoppa med hela min vikt på hylsnyckeln. Första gången jag haft nytta av min vikt som är för hög, haha ... Lyckas byta till reservhjul, STOLT!

Dag 3. Köper nya framdäck, på verkstan hittar de en skruv i bakdäcket , hålet lappas.

Dag 3. Då jag kör med skogsvägen senare samma dag har en stor björk fallit ner tvärs över vägen. Får vänta tills man kommer och sågar bort stammen. Vi får trädet som bastuved . Fast bastuskorstenen är igensatt av ett fågelbo som vi inte får bort. Och den nya vattenpumpen fungerar inte av oklar anledning.... Det blir vatten i dunkar och regnvatten för disk.

Dag 4. Skall till Norrköping och på skogsvägen finns en stor vattenpöl som jag kör igenom. Det smäller till under bilen. Inspektion visar att ingen skada syns och avgasröret sitter fast.
Kör de 5 milen till Norrköping. Stannar till på en Statoil för att få karta och körbeskrivning. Innan vi hinner åka iväg ser vi att det forsar olja ut bilen! Oljetråget har gått sönder på skogsvägen tidigare.
Hittar efter ihärdigt letande en hyrbil - inte lätt i semestertider. Enda som finns är en sprillans ny Audi....

Dag 5. Besked från försäkringsbolaget: Oljetråg trasigt samt motorn skadad pga oljebrist. Det blir dyrare att laga skadorna är bilen är värd. Snyft, vi ser aldrig vår bil igen... den kommer att lösas in av försäkringsbolaget. Som tur är har vi hyrbilförsäkring och assistensförsäkring så självrisken är inte chockerande.

Dag 5. Mitt viktigaste arbetsredskap min LAPTOP blir svart! Moderkortet har pajjat. Ska till Tyskland för reparation vilket tar 3 veckor! MIn mans laptops hårddisk kraschade förra veckan så vi sitter helt utan dator...Som tur är kommer min dotters pojkvän med sin Mac som jag får låna. Kan dock ej gå in på min Internetbank med Mac och min skrivarmjukvara är inte kompatibel med MAC, kan alltså inte skriva ut Schenker etiketter. Men, jag kan i alla fall mejla till mina Traderakunder den lilla tiden jag fått över efter alla samtal med försäkringsbolag, tekniker, mekaniker, tömma vår bil på privata saker mm mm

Dag 6. Klådan jag haft på magen i flera dagar är inte ett myggbett! Min dotter plockar ut en fästing ur min navel! Klådan blir värre och igår kväll var den ohållbar, på gränsen till smärta, jag är ju allergisk mot fästinggiftet.

Dag 7 dvs torsdag. En röd fläck har spridit sig runt naveln, det är svullet och kl 15 konstaterar doktorn att jag har BORELIA. Jaha det är därför jag varit så otroligt trött senaste veckan, har sovit 2-3 timmar varje em.

Allt detta är alldeles sant!

Hade jag levt på häxförföljelsetiden hade jag nog imorgon bränts på bål.

Detta är orsaken till att jag inte fått iväg varor och växter på det sätt jag borde ha gjort denna vecka. Eller glömt skicka kontonummer mm.
Borelian har påverkat mig så att jag behövt sova varje eftermiddag 2-3 timmar för att orka. Trodde det var alla motgångar som gjorde mig så otroligt matt men det var nog Borelian också.

På onsdag och torsdag fick jag trots allt fått iväg lite grann Tradera varor.

Jag hoppas innerligt att denna otroliga olycksvåg inte fortsätter och att jag nu hinner sköta mina auktionskunder på ett tillfredställande sätt.
Tackar på förhand för ditt tålamod.
Du får dina växter i början av nästa vecka då jag förhoppningsvis mår bättre. Just nu vill jag mest sova.

Hon måste ha fyllt olyckskvoten för flera år framöver. Jag svarade att hon skulle köpa en Trisslott, för nu kan det bara bli bättre.

7 tankar:

haha... jag har lärt mig att ju fler bortförklaringar man har, desto mindre trovärdig blir var och en...

Jag såg "Vi hade i alla fall tur med vädret del II" i går, och den där historien skulle kunna bli del III.

Verkligheten som överträffar dikten...men nu skickar hon dem i morgon...=)

Stakkels kvinde !

Men oj! Haha, det var verkligen en fullständig rapport. Otursdagar finns ju då och då, men det här slog väl alla rekord.

stackare, att de skulle drabba dig i slutändan.

Jösses, stackars människa, jag håller med, nu borde hon köpa en trisslott, absolut!

Oj, vilka motgångar. Skogsvägar är inte att leka med.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida