29 juli 2009

En präst i min smak

s.k. elva

s.k. frimärksskjorta

Igår var det dags att träffa prästen som ska hålla i pappas begravning. Jag fick ett samtal kvart i elva från henne, där hon undrade om vi missförstått varandra, vi skulle ju träffas halv elva. Jag hade fått för mig att det var halv tre på eftermiddagen, men det var bara att slänga sig i bilen och åka iväg. Hon mötte mig utanför församlingshemmet och genast såg jag att hon var en präst i min smak. Med vita byxor, svart prästskjorta och svartvita älgar i öronen, fräcka glasögon och kortklippt svart hår och med ett stort leende kom hon emot mig. Hon har ett förflutet som musiker och dirigent och har rykte om sig att ha en mycket bra sångröst.
Vi satte oss i ett enskilt stort och luftigt rum och började prata. Hon hade bett mig att ta med ett foto på pappa. Jag hade faktiskt tagit med 2 stycken, som hon satte på bordet och sedan började jag berätta om pappa, mamma, deras respektive föräldrar och om mig själv. Det rådde ett underbart lugn och en och en halv timme bara försvann.

Jag följde Bloggblads goda råd att gråta och berättade också för prästen om rådet. Hon tyckte att det var ett klokt råd. Men det bästa av allt var att hon tyckte att mitt musikval var bra och vi lade till en psalm också. Jag vet att pappa tyckte mycket om när jag sjöng Amazing Grace och jag ville att den skulle spelas på orgeln, men nu fick jag veta att den faktiskt finns på svenska i den nya psalmboken "Oändlig nåd" med text av Anders Frostenson. (Känd profil i psalmvärlden)

Det som nu återstår är att checka av med begravningsentrepenören, köpa blommor och begravningen i morgon kl. 14.
Jag tror att jag behöver lite varma tankar då.

Vardagsrummet är fullt av kassar med pappas tillhörigheter och jag känner att jag borde börja sortera dem, men det blir nog ingen ork till det idag - får nog ta mig ut istället. Kanske tar jag istället spårvagnen ner till stan eller sätter mig på balkongen och stickar.

12 tankar:

Vad glad jag är för din skull att det blev bra! Men du ska veta att de allra flesta präster numera är mycket mänskliga, vanliga, inkännande och trevliga. Det finns så många myter, tyvärr.

Jag ska tänka på dig i morgon!

Tack, snälla du.
Jag tror som du att de som inte så ofta har kontakt med präster tror att de är konservativa och högkyrkliga. Men så är verkligen inte fallet. Det kan jag intyga.

Det var godt at høre !
En præst , du kan føle dig tilpas med. Jeg vil sende dig 1000 tanker i morgen klokken 14.
Knus

Tack, kära du. Det kommer att behövas.
kram

Jag finns hos dig i tanken idag.
Många många kramar!

Ojojoj ..., ja, att lämna ifrån sig sina föräldrar .., det känns det.

Varma tankar och stor kram från mig!

Jag hoppas att det gick bra igår, bra är kanske fel ord. Det viktiga är nog att det gick och fungerade.
När min far begravdes var jag rädd för att jag inte ens skulle orka genomföra det.

Jag tänker på dig idag med varma tankar, det behövs nog lång tid framåt.
Kram

Jag hoppas att det blev som du ville i dag och som du hade planerat. Jag har tänkt på dig och fortsätter att göra det, tror att du behöver det.
Kramar!

Jag sänder en varm tanke lite i efterhand och hoppas att det blev en fin begravning!
Kram!

*kram*

Ja, begravningar är tunga även om det handlar om gamla människor. Särskilt närstående som man kämpat för. *Kram!*

Så trist och skämmigt... att jag inte läser ditt inlägg förrän nu! Men jag vill att du ska veta att du finns i mina tankar rätt ofta ändå...
Hoppas att allt blev precis så som du hade önskat, och att det blev en fin och ljus begravning, än om jag ju förstår att det var svårt och tungt.

Varm varm kram i natten...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida