24 februari 2007

Ett öga rött......hette boken av Jonas Hassen Khamiri, som hyllades storligen av kultureliten när den kom ut 2003. Morgonen den 24 februari 2007 vaknade jag också med ett öga rött. Fast det visste jag inte först för jag kunde inte öppna de av allt äckelklibb som hade klistrat fast ögonlocket. När jag äntligen kunde öppna det så sköljde det tårvätska nerför kinden och hela locket var svullet och ömt. Usch, som tur var hade jag ögondroppar hemma och framåt eftermiddagen känns det nu lite bättre.Här snöar det på tvären och ingen vill gå ut. Speciellt inte Shiva. Hon satte ut några tassar i snön, skakade av sig snöflingorna som föll och bestämde sig för att det där vita, kalla och blöta inte var något för en kattfröken.

Idag blir det en innedag med stickningen. Igår var "extradottern" här och jag lärde henne sticka. Hon lärde sig så fort och efter en liten stund började hon sticka ett par pulsvärmare till sig i det mjukaste garn, - silke-alpacka. Själv har jag lite olika projekt på gång, och många som jag ska göra senare, som bara är på idéstadiet. Det roligaste just nu är en kofta till sonen med inkamönster på. Jag stickade en sådan till mig för 30 år sedan och nu är det modernt igen. Kul! Jag gillar att sticka mönster och det är inte bra att ha praktik i en garnaffär. Man ser så mycket som man vill göra. Men det är härligt och nästa vecka ska jag utöka tiden med 6 tim i veckan till 16. Får se hur det känns.

Om ni vill titta på läckra Gratis!! stickmönster, så gå in på www.garnstudio.com


3 tankar:

Tänk - jag hade alldeles glömt de där koftorna, men jag hade en sån när det begav sig...och det är väl runt 30 år sen kan jag tro...jisses vad jag älskade den koftan :o)

Och nu kan du göra en ny och få en till att älska!!

E du rent stollig tös? Aldrig i livet att jag kan få till en sån där. Kommer jag att kunna lära mig sticka strumpor så ska jag vara nöjd ;o)

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida