17 april 2008

Brev till Af


"Hej!

Jag undrar om du fick någon arbetsbeskrivning till min praktikplats på Chilli. Var det butiksbiträde?Anledningen till att jag undrar är att arbetet är alldeles för tungt för mig. Det är snarare lagerarbete än butiksbiträde och jag har fått problem med ryggen igen. Jag tycker heller inte att handledaren verkar ha någon förståelse för min situation. Vad är hans uppgift som handeledare?


På Chilli är man tre ordinarie anställda, fyra praktikanter (L. är gymnasist och har 5 veckors praktik i utbildingen, C. tog studenten förra året och är arbetslös, P. har en lättare CP-skada och trött på att inte få nåt jobb och jag arbetstränar) och några timanställda. En av de ordinarie är butikschef. Hela butikskedjan har anställningsstopp. Utan alla praktikanter skulle det aldrig gå.


Affären har numera gått över till att ha mer möbler och lampor än förut och lite mindre av köksutrustning och porslin och glas.Så mycket handledning har jag inte fått av E. (min handledare) utan C. och P. handleder L. och mig. Dvs E. ger order om vilka möbler som ska flyttas, lådor som ska packas upp eller vilka kartonger som ska flyttas och så gör vi det. Egna initiativ är det inte utrymme för.


I måndags packade vi upp träkatter,-elefanter,-buddhafigurer och satte upp hyllor på en hel vägg bara för att i torsdags ta ner allt igen. Då skulle det vara en annan interiör med en stor skinnsoffa och alla hyllorna togs ner och sattes upp på väggen intill och andra saker upp på dem.


Tisdag skulle alla köksbord med stolar ställas i en annan del av affären och det stället var redan fullt av upphängda taklampor, golvlampor och bordslampor och golv och hyllor packade med lampor i kartonger. Bort med dem till en annan hörna och ner med alla hyllor. Dit med alla köksbord och tillbaka med några lampor... och så har det fortsatt veckan ut. Krypa på golvet, stå på stegar, lyfta, böja, - inte konstigt att jag varit så trött hela veckan. Jag orkar inget när jag kommer hem och 20 timmar där är alldeles för mycket för mig.Och över alltihopa svävar muzac- en ridå av musik, knappt hörbar men ändå där... Det är nog de mest tröttande av allt.

Kundkontakten för min del har varit minimal och det är tur att C, L och P är så himla trevliga annars ...?

Jag skulle vara tacksam om du kunde hitta en praktikplats, som bättre tar tillvara mina kompetenser och inte är så fysiskt arbete som detta. Jag trivs inte där och det är inte någon rehabilitering för mig."
Nu är det bara att vänta på svar.
Kl. 9.09 Nu kom det ett kvitto på att Af läst mitt brev.

5 tankar:

Jättebra formulerat! Hoppas du får positiv respons.

Låter ju inte klokt med hur det är organiserat...

Grymt avslutat! Bara de hittar nåt bra till dig nu.

En jag känner fick en arbetsträningsplats, där handledaren inte fått någon information, utan tog för givet att personen skulle fylla platsen efter en annan som var barnledig...
Och - det funkade förstås inte. "Jaså, då behöver vi inte dig här!" blev svaret när de pratade ut.

Men AF .... näreå, dom hade inte gjort nåt fel i sin kommunikation...

BRA!!! Nu jäklars:)

Mycket bra gjort av dig! Ska bli intressant att höra vad du får för svar.
Fy 17 (vågar inte använda vad jag egentligen vill säga) vilket ruttet system.
Snacka om att utnyttja "gratis-arbetskraft".
Rehabilitering...man vill ju bara fnysa, eller gapskratta eller illtjuta.
Jag blir så arg...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida