15 april 2008

Lite uppdatering

Usch, min förkylning vill inte ge sig. Igår hade jag äcklig hosta och fick stanna hemma från "jobbet". Jag fick ta stora kudden så jag kunde halvsitta när jag skulle sova för att inte hosta så hemskt. I morse hade jag migränliknande huvudvärk eftersom jag förstås somnade på alla kuddarna och har legat konstigt hela natten. Jag var tvungen att stiga upp och sitta stilla länge, men det ville inte släppa. Tog piller och drack lite kaffe och satte mig i soffan i vardagsrummet och somnade om och när jag vaknade var det bättre. Ska ta mig en promenad lite senare och sedan kan jag nog gå till Chilli i morgon.

Chilli,ja! Jag har inte skrivit så mycket om min praktikplats, eftersom jag varit så himla trött varje eftermiddag jag kommit därifrån.
Jag har gått dit och hem och det blir ca 8500-9500 steg inkl. stegen på Chilli., och det är mer än jag motionerat på länge - 1 timme per dag. Det går trögt, men det är nog bara i början.

På Chilli är man tre ordinarie anställda, fyra praktikanter (L. är gymnasist och har 5 veckors praktik i utbildingen, C. tog studenten förra året och är arbetslös, P. har en lättare CP-skada och trött på att inte få nåt jobb och jag arbetstränar) och några timanställda. En av de ordinarie är butikschef. Hela butikskedjan har anställningsstopp.
Affären har numera gått över till att ha mer möbler och lampor än förut och lite mindre av köksutrustning och porslin och glas.

Så mycket handledning har jag inte fått av E. (min handledare) utan C. och P. handleder L. och mig. Dvs E. ger order om vilka möbler som ska flyttas, lådor som ska packas upp eller vilka kartonger som ska flyttas och så gör vi det.

I måndags packade vi upp träkatter,-elefanter,-buddhafigurer och satte upp hyllor på en hel vägg bara för att i torsdags ta ner allt igen. Då skulle det vara en annan interiör med en stor skinnsoffa och alla hyllorna togs ner och sattes upp på väggen intill och andra saker upp på dem.

Tisdag skulle alla köksbord med stolar ställas i en annan del av affären och det stället var redan fullt av upphängda taklampor, golvlampor och bordslampor och golv och hyllor packade med lampor i kartonger. Bort med dem till en annan hörna och ner med alla hyllor. Dit med alla köksbord och tillbaka med några lampor... och så har det fortsatt veckan ut. Krypa på golvet, stå på stegar, lyfta, böja, - inte konstigt att jag varit så trött hela veckan.
Och över alltihopa svävar muzac- en ridå av musik, knappt hörbar men ändå där... Det är nog de mest tröttande av allt.
Kundkontakten för min del har varit minimal och det är tur att C, L och P är så himla trevliga annars ...?

11 tankar:

Jag blir trött av att läsa om all omflyttning...
Men jag hoppas att det blir bra i slutänden.

Jag blir också trött av det, men det är tydligen så de gör hela tiden. Jag hoppas detsamma som du, men jag är skeptisk.

Oj, jag tycker det låter JÄTTEjobbigt....kallas det verkligen för arbetsträning?
Jag har en dotter som varit sjukskriven i 3 år och som kommer att få börja arbetsträna någon gång i år om allt går väl. Jag har svårt att tänka mig att de sätter henne på ett sånt tufft program som du har?
Stackars dej, och så sjuk och allt...Kram och krya på dig, ha inte för bråttom tillbaka till "jobbet"!

Ja, det är jättejobbigt! Men jag ska ge det en vecka till innan jag gör nåt åt det.

Tack för förtroendet!
Tycker som dom andra att det verkar väl mycket arbete för dig som arbetstränar. Det är ju som att möblera om i huset varje dag...
Hoppas det blir bra till slut.

Ja, jag tycker också att det är mycket kroppsarbete för att vara arbetsträning. Och den eviga ljudkulissen är väldigt jobbig.

Nej vet du vad, Annlea, det där stället låter inte alls kul!

Värsta flyttgubbejobbet att ändra hela tiden på dekoren och sen är det ändå anställningsstopp och sånt... tycker det låter som ni blir utnyttjade som värsta slavarna ju...

de ordinarie står säkert i kassan, eller hur?

Kanske tiden tar slut snart där och kanske det ändå är lite väl tungt?

Var rädd om dig! Pleaaase!!

Och dt där med musiken... jag mår illa bara jag är inne i en sån affär en lite stund så...

hitta någe annat?

Det låter ungefär som mitt jobb, fast det är bara på tisdagar det kommer pall till mig. Då ska två pall med 20-liloskartonger stoppas in på hyll- och lagerplatser som inte finns. Jag hade aldrig velat ha det så fem dar i veckan. Var lite egoistisk och tänk på dig själv, dom kan ju inte ha nån där gratis på heltid som ska träna på att jobba bara för att dom inte har lust att anställa nån, och dessutom på ditt välmåendes bekostnad.

Det låter som om du har hamnat på en jättejobbig arbetsträning. Se till att vara rädd om dig tös och försök få något annat om du känner att det blir för mycket för dig.
Man ska vara rädd om sig vet du väl? ;o)

Ja, jag ska vara rädd om mig. Jag var sjuk måndag och tisdag och jag ska ge det denna veckan också, och blir det ingen ändring så ska jag kontakta damen på AF.
Jo, de ordinarie står i kassan och bestämmer också vad som ska flyttas och hur. De flyttar också lite grejor men de "kan" inredning och så gör vi jobbet.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida