04 augusti 2008

Att göra

  • så gräs
  • skriva brev till fadderbarnen
  • sticka
  • se Montalbano
  • ev. baka inför besöket på Myrins tyger i morgon
  • mata grannens katter
Det regnar idag fast det är rätt så varmt och då är det fiffigt att så gräs, så det blir att ta på sig regnkläderna och ut till kolonin.

Idag fick jag brev från Leela i Indien och nu måste jag ta mig i kragen och skriva ett brev tillbaka. Jag har varit dålig på det och Maria i Cap Verde ska också få ett. Leela skickade med en teckning hon gjort och det är så roligt. Jag har köpt små glittriga hårspännen jag ska skicka med. Det får bli små saker som får plats i ett kuvert.
Här är Leelas teckning. Det finns en text framför bussen, antagligen skrivet på hindi, och jag undrar så vad det står. Jag tolkar bilden som att det är hennes skolväg. Vad tror ni?

Sticka ska jag också göra. Jag gör ett mobilfodral till H. och det är klart till hälften. Det ska vara i svart med en rosa stjärna på och sedan tovas.

Montalbano vill jag inte missa och det är kl. 21.40. Det är kul att se en deckare som inte bara är skjuta och och blod och utspelas på bräkig amerikanska. Sedan är Montalbano en ganska charmig karaktär också.

I morgon ska jag till Myrins och bjuda på kaka till kafferasten, men det vet de inte om ännu. Jag har lite handdukar att hämta som jag fått broderat på och så ska jag höra mig för om jobb. En dam i tygaffären ska gå i pension och den tjänsten vill jag gärna ha. Hon har jobbat halvtid och det är precis det jag kan göra också.

Grannens katter får besök varje dag, men ett stort problem har uppstått. Den okasterade hankatten har börjat pinka in revir i hennes lägenhet och bajsa också. Inte så kul men vad kan hon göra åt det? Hon är i Canada och kommer inte hem förrän den 20 augusti. Hon ska kastrera honom så fort hon kommer hem, men då kan det redan vara försent, sa en kattexpert till mig häromdagen.
Jaja, det var nog inte så klokt att åka från sina okastrerade katter i 5 veckor. Kanske har hon kattungar på gång när hon kommer tillbaka (om honkatten börjar löpa) ?!!

Uppdatering: kl. 17.35
Inget gräs blev sått. Det regnade för mycket.
En kompis' sambo känner indier och ska försöka ta reda på vad det står på min teckning. :))
Pappa fick besök och fotsalt.

10 tankar:

Dejlige "pligter" du har at gøre i dag.
En meget fin tegning :-)
Synes det er flot at du har valgt at hjælpe andre børn.
Du må vise dit mobilfodral frem, når det er færdigt !
Moltalbano- den skal jeg også se ! Vi må tænke på hinanden klokken 21.40 :-)
Vil da krydse fingre for jobbet, hvis det er det du har lyst til.
Stakkels nabo... :-(
Håber du fik sået dit nye græs :-)

Losarina: Ja, det är ett måste att se Montalbano och jag ska tänka på dig då när vi sitter i varsitt land och ser på honom.

Montalbano är ett måste och dessutom är det sista avsnittet ikväll. buhu...

Håller tummarna för att besöket på Myrins ska gå bra! Det vore väl perfekt för dig? Du måste berätta hur det gått.

Jag har liksom inte hittat tråden till denne Montalbano... har faktiskt inte sett ett enda avsnitt! Men jag såg att marskatten hade lagt in en bild på honom på sin blogg... och då...ja, det var ju synd att jag missade honom... om man säger så!

Varm kram...

Ja, han är lite charmig, eller hur?
kramar, vännen..

Håller alla tummar jättehårt för Myrins!!!

Tack Sofie.

Nu har gubben pappret med sig att fråga..

Du kan ta bort länkarna i din lista till 'Inte en stickblogg' och ' Strumpstickan' för nu har jag bara Metro:)

Monica: OK, så spännande! Jag hoppas att de kan läsa det.

Haha! Jag tyckte väl det...att Strumpstickan = Monica.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida