17 augusti 2008

On request...


...från Bloggblad, kommer här nu en bild på min sjal, stickad i Kaunis flamfärgade plädgarn. Ett 2-trådigt ullgarn som kan köpas hos Garnkorgen. Jag har stickat den från snibb till snibb och därför blir den randig på längden, men den blir lika fin om man börjar i spetsen nederst.

Den är inte riktigt färdig (som synes) - trådarna ska fästas, en lite picotkant kanske ska virkas och den ska tvättas och blockas - men sen...

9 tankar:

Så snygg! Och så lik min... fast jag tror det är fler nyanser i mitt estniska garn. Jag har tänkt att ha fransar på min, garnet verkar räcka gott och väl. Och så ska jag göra den större än jag brukar, hade en tanke på att göra en likadan och sy ihop, men risken är att det blir för bylsigt.

Kaunigarnet är från Estland men det behöver inte vara likadant för det. Alla nyanserna kom inte fram på bilden. Den ser lite blackig ut på bilden och ränderna är så avgränsade. Jag ska också ha fransar på min.

Nu har jag kikat på din bild igen och jag är ävertygad om att det är Kaunigarn du stickat i. Är det det?

Jag tycker också att de blir mer lika ju längre jag kommer på min, jag har ingen aning om vad garnet heter, det fanns inget namn. Det är riktigt fet ull, blir mjuk och go om händerna.
Hur vet man att det är ett kaunigarn? Randigt ullgarn från Estland... måste nog nästan vara samma. Var har du köpt ditt?

Aha - garnkorgen, ser jag nu.

Nu har jag jämfört, och mitt garn var i en jättestor härva utan etikett, jag fick nysta själv, bortåt 230 gram var det i härvan. Och jag tycker mig kunna se att mitt är lite grövre, men det är svårt att avgöra.

Mitt vr också en jättestor härva men jag köpte mitt i en garnaffär här i stan. Det är verkligen mysigt att sticka med.
Vill du att jag skickar en prov på mitt? Jag har en härva i svartgråvita nyanser, som jag köpte i Köpenhamn nån gång. Kauni har en egen hemsida: Här kan du se garnerna.

http://www.kauni.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=20

Jag ska kolla på hemsidan! Sen tar jag en bild när min blir färdig, så kan vi jämföra.
Jag köpte ett gråvitt helt ljuvligt 2-trådigt ullgarn när jag var på Gotland i höstas, vet inte hur många ljuvliga nyanser i grått det har, men det var mycket tjockare än det här. Räckte inte till frans (2hg för ca 200:-)

Nu är jag helt övertygad! Och jag ser att i kanterna där det blir bredare ränder, där är nyanserna fler... Nu är jag snart klar och då blir färgövergångarna tätare och skarpare.

Tack för att jag fick veta vad det är för garn!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida