18 augusti 2008

Befrielsen är nära


I eftermiddag vid 17-tiden kommer katternas matte hem från Canada och det är ingen rolig syn hon kommer hem till.
Jag har ju varit kattvakt åt de små liven - Flisa och Brorsan, båda okastrerade - i 5 veckor och det har varit jobbigt. Det har varit ett tvång att gå dit varje dag och se till dem och de har verkligen "levt om" i lägenheten.
I tamburen finns ingen matta - den ligger nerkissad på balkongen.

På golvet ligger diverse saker från linneskåpet, som de rivit ut. Dörren går inte att stänga riktigt och de kan krypa in i hyllorna. Jag hoppas bara att Brorsan inte kissat där också.

I köket har de klättrat i fönsterkarmen och vält ner en kruka, som gått i tusen bitar. Mattan ligger kvar, men är alltid som ett russin. Katterna trivs inte ihop och jagar varandra ofta så tussarna far.

I vardagsrummet har de hoppat i tidningskorgen, så att tidningarna är utspridda på en ganska stor yta. De har vält ut en skål med keramikstenar, som ligger här och var. Hattar, som låg överst på ett vitrinskåp är nervälta och en röd fjäderboa, som låg på samma ställe är lite fattigare på fjädrar. Böcker från bokhyllan är nervälta.

I badrummet har de pillat av locket till avloppet och det ligger numera inunder badkaret. Mattan är också kissad på och finns på balkongen.

Men det värsta är något som jag upptäckte idag.! Jag brukar gå upp dit på kvällen och då har det oftast varit mörkt. Idag var jag där mitt på dagen.
I sonens rum, där jag inte varit på hela tiden och där det inte finns någon taklampa, upptäckte jag idag nåt äckligt, som förklarade den märkliga doften som finns i lägenheten, trots att balkongdörren hela tiden stått på glänt.
Alla sängkläder från sonens säng ligger på golvet, endast bäddmadrassen ligger kvar i sängen, och i en enda skrynkla. Gud vet vad som finns i dem! Jag undersökte det inte.
I hörnet av rummet låg i en hög två täcken - varav det ena var ett duntäcke.
Duntäcket var märkligt mörkt på en stor fläck och på båda täckena fanns det högar på olika ställen med kattskit, som också gjort stora fläckar och det luktade inte rosor precis. Jag tog tag i ena hörnet och skulle se undertill och då hade duntäcket klistrats fast i linoleummattan av kattkiss. Hu!

Jag funderade en kort stund på om jag skulle städa upp efter dem, så att grannen + son inte skulle behöva komma hem till detta. Men sedan bestämde jag mig för att inte göra det. Jag tycker att hon kan få se hur det ser ut när man har lämnat en honkatt och hankatt, som inte är kastrerade, ensamma (förutom den timme varje dag jag varit där och matat och gosat) i en 2 -rumslägenhet i 5 veckor. Jag tycker faktiskt inte att man kan göra det - inte i 5 veckor. Förutom att katterna inte kommer överens så har de haft tråkigt och jag har tyckt synd om dem.

En dag försökte jag ta ner Flisa till Shiva, men hon reste genast ragg och ville inte alls leka med Flisa. Det var lite skillnad när hon bara hade Flisa och hon bodde här i 5 veckor, men nu går det inte alls.

Tycker ni att jag är hemsk, som inte städar?

15 tankar:

Det beror väl på vad ni har kommit överens om, eller hur? Jag håller helt med dig att man inte kan lämna okastrerade katter ensamma på det viset. Jössess!!

Det skulle inte alls förvåna mig om kattägaren har trott att du skulle städa hela lägenheten också... berätta hur det slutar?

Verkligen inte - det är i mina ögon mer än snudd på djurplågeri. En granne här, gjorde så med sin hund, lämnade den ensam hemma i 3 veckor.Två grannflickor gick ut med den och gav mat, men i övrigt var den ensam och skällde nåt så helvetiskt - andra grannar ringde till polisen som tog sig in i huset och omhändertog hunden. Och hon åkte på djurplågeri...

Självklart ingår inte sanering efter ett så dumt tilltag som att lämna dem ensamma. Vete katten om jag inte anmält dem...

Om man åker hemifrån fem veckor och har tänkt lämna sina katter är det väl i ens eget intresse att kattsäkra lägenheten? Om jag tycker att det ser för j*vligt ut hemma så får jag väl hyra nån att städa, inte räkna med att grannen ska komma hem och göra det. Jag tycker hon borde skjutas som lämnar katterna så.

Håller med föregående kommentatorer! De borde anmälas för djurplågeri, att åka ifrån sina husdjur i FEM veckor är så oansvarigt så jag ryser när jag läser det! Jag förstår att katterna reagerat som de gjort. Och du gör helt rätt i att inte städa...

monica: överenskommelsen var att ge katterna mat, städa kattlådan och gosa lite med dem varje dag och det har jag gjort.

bloggblad: Jag tycker också att det är snudd på djurplågeri och jag tänkte at om hon får se hur det ser ut, så kanske hon lär sig något av det.

sofie: Ja, det har varit väldigt synd om katterna heöa tiden och speciellt som om de inte kommit så bra överens. Men detta var sista gången som jag passar hennes katter.

qi: Javisst ryser man och jag tycker inte att hon skulle ha katter om hon lämnar dem så. Hon skulle kastrerat dem och sedan hyrt in dem på kattpensionat. Inte tagit för givet att jag ville passa dem så länge.

Vilken totalt oansvarig kattägare. :(

Nej, jag tycker INTE du ska städa. Det ingick inte i er överenskommelse.

Och dessutom hoppas jag verkligen att du får någon slags ersättning för att sett till dem i flera veckor!

Annars har hon ju totalt utnyttjat dig.
Fult!

ellis: Jsa, jag hoppas också att hon ger mig något som tack för hjälpen. Men det brukar hon. De kommer hem i eftermiddag och då får vi se vad som händer.
Nä, någon städning blir det INTE.!!!

Ska man städa sådant ska man ha betalt. Ordentligt betalt, i reda pengar.

Naturligtvis gör du rätt som INTE städar.
Klart att de ska få se resultatet av 5 veckors frånvaro.

Men jag vet också att min egen första tanke hade varit att röja upp. Det hade verkligen kliat i mina fingrar och jag hoppas att jag också hade kunnat motstå den första spontana tanken. Jo det hade jag nog.
Om allt är välstädat och fint när de kommer hem, så inser de ju inte hur det varit för djuren, ensamma så länge.

Varma hälsningar!

ellis: Ja, du har alldeles rätt. Ingen vill jobba gratis. Att mata dem och gosa med dem är en sak, men att städa efter dem får grannen göra själv.

s o f:Du har alldeles rätt och jag håller med dig, men min första tanke var att städa så det inte skulle vara så hemskt att komma hem.
Det gick dock ganska fort över för man ska inte tro att man kan lämna två djur i 5 veckor utan att det blir konsekvenser.

Nej vet du vad, inte städa! Grannen måste inse vad katterna har utsatts för, ensamma i 5 veckor.
OK att du har sett till dem varje dag med mat och omsorg, men det var ditt åtagande det.
Man gör inte så, åka bort och lämna djur på det viset.

marskatten: NEj, jag håller med dig - man gör inte så och tror att inget ska märkas.
Jag har inte träffat henne ännu, så jag vet inte hur hon reagerat.

Jag blir så arg på din granne när jag läser de här, de riktigt kokar i mej, har hon råd att åka bort i fem veckor så borde hon haft råd att sätta katterna på pensionat kastrerade eller ej.
De är djur och grannplågeri att göra som hon gjort.

Eva.

Katter ska ha tillsyn minst två gånger per dygn. Katter ska få sitt behov av social kontakt tillgodosett. Detta står i de nya djurskyddsreglerna som trädde i kraft 1 maj 2008.
I mina ögon så borde din granne omedelbart polisanmälas för djurplågeri. Man lämnar inte katter ensamma i fem veckor, även om någon går dit varje dag och ger dom mat. Hoppas vekligen att katterna "straffat" sina tvåbenta ordentligt och att de snarast får komma till ett nytt hem!!!

eva i halmstad: Grannen hade fått resan till Canada av sin pappa för att kunna resa och hälsa på honom. Hon är sjukskriven som jag och har det egentligen knapert med pengar, så kattpensionat var väl inget alternativ.

anitha: Ja, aldrig att jag skulle lämna min lilla kisse så länge. Jo, de gav grannen ett ordentligt straff och det var nog det som fick upp hennes ögon.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida