30 september 2009

Ljuvliga garner


Idag fick jag mitt sockgarn jag köpt av en tjej på nätet - Colinette Jitterbug i färgen Velvet Bilberry i 100% merinoull. Jag ska genast nysta det och börja sticka ett par sockar.

Vad är: merinoull?

Merinoull är ull som kommer ifrån merinofår. Merinofåren, som endast föds upp för ullens skull, har gjort sig kända för att kunna producera ull med extremt fina fibrer. Ullen är samtidigt väldigt tät och krusig och passar därför bäst till tunna och mjuka plagg.(manolo.se)

5 tankar:

Tack... nu vet jag vad Merinoull står för. Jag har två tröjor i denna ull, och de är nog bland de mest hållbara och varma tröjor jag någonsin haft!

Varm krya-på-dig-kram...

Ps. Snyggväskan i vaxat lintyg och prickigt foder... jag har varit inne och dreglat över den flera gånger nu!! Man ska inte avundas folk... men nog vet du att jag är lite avis på att du äger denna magiska förmåga att få fram så himla snygga grejor! Men bara lite..!!

Vad roligt att du har tröjor i merinoull. De är så goa att ha på och jag kan tänka mig att det behövs i ditt nordliga klimat.
Jag är glad att jag ärvt mammas förmåga att sy och sticka. Det ger mig så mycket och jag kan glädja andra med det också.
PS Man får vara avis...det är OK
kramar, vännen

Jag gillar ull - men blir sockorna slitstarka? Jag tycker att att ullsockor öht fort går sönder i hälen.

Det här garnet är nog inte slitstarkt, mera varmt och vackert. Men annars är det numera 25% syntetgarn för att strumporna ska hålla längre. Jag får nog ha sockarna när jag sitter i tv-soffan

Hvilken farve - lilla :-)
det må blive de dejligste bløde sokker :-)

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida