12 september 2009

Tyvärr...


..det blev inget mer i garnbutiken. Arbetsträning, praktik och allt annat man kan kalla det är arbetsmarknadsåtgärder och de har jag uttömt nu. Så nu är det slut med praktik och garnbutik och jag får stanna hemma och...ja...sparka mig trött och glo i väggen.
Naturligtvis kan jag gå dit och hälsa på men inte hjälpa till i affären. Nu blir det stickning och annat hemma. Jättetrist! Dock har jag a-kassa fram till v. 2 2010, men sedan blir jag utförsäkrad. Den dagen, den sorgen. Men just nu är det inget roligt alls.

Tack för alla fina inlägg och tröstande ord och tumhållande. Vi är alla i händerna på myndigheterna och våra folkvalda.

PS. De rosa lackkängorna köpte jag på Tradera

17 tankar:

Tråkigt att höra Annela att det inte gick att lösa det där med FK.
Förstår att det inte känns nåt vidare nu.

Tack för titt-in hos mig - ja det var helt otroligt vackert där nere vid sjön. Det är inte ofta man ser vattnet ligga så där alldeles stilla, spegelblankt...

Varma hälsningar!

Sof: Ja, det är trist. Jag känner mig maktlös.

Det låter ju bara sk.. alltihop, men när det har lagt sig, så brukar man börja fundera. Och ur det hoppas jag att det ska komma något, som kan hjälpa dig. Att bli utförsäkrad finns ju bara inte, det måste väl finnas en annan plan och ett annat förslag ifrån AF. Det är ju 4 månader kvar åtminstone!
Stor kram till dig.

Sikke et stift system !
Det gør mig ondt for dig.

Stick ut hakan bara!

Du har säkert någon bra egen idé, om jag känner dig rätt.

Många kramar från din syster

Jag fattar inte hur folk bara ska lämnas vind för våg, liksom.
Hur ska någonting bli bättre av det?

Många många kramar till dig!

Jag tror det dyker upp något längs vägen, men jag förstår att det känns oerhört tungt just nu.

Hej Annela

Tack för senast. du är så klok att prata med och man vekligen känner att du vet hur det här är. Jag kan bara beklaga att du inte fick fortsätta, man blir så trött av allt det där med myndigheter, möten, blanketter osv. Det tar liksom aldrig slut.

Många hälsningar och tankar till Dig från Lena i Småland

Stor kram till dig!

Jaha du... så blev det alltså. Så tråkigt att höra, ni funkade ju så bra ihop!

Jag blir så jävla arg hur alla sköra människor behandlas p g a byråkratiska regler som skapats av politiker som inte har insikt eller förmåga att förstå att dessa regler bryter ner människor som redan är i underläge. Samtidigt får de som redan har jobb, bra försörjning och mår bra ytterligare skattesänkningar. Det är inte rätt!

Kram från qi

Samtal: Nja, det är väl inte så lätt att ha nån plan för en halvtaskig ex-lärare. Ska det bli nåt får jag nog fixa det själv - som hittills.

Losarina: Ja, det är ett j-a system och det har bara blivit sämre sedan vi fick en borgerlig regering.

Storasyster: Just nu är hakan mest neråt, men kanske kommer det en snilleblixt eller en miljon kr fallandes ner från himlen.

Ellis: Jag hoppas att det dyker upp nåt längs vägen - just nu känns det högst okul. Jag förstår inte hur jag ska kunna bli bättre när man blir behandlad såhär.

Lena: Det är skönt att prata med nån som förstår vad man säger och menar - det hjälper lite i alla fall. Men det verkar vara en evig nedåtgående spiral. Jag önskar att de politiker, som fattar beslut och skriver regelverk, själva fick utsättas för det.

Mildamakter: Tack och kram tillbaka.

Qi: Nej, det är verkligen inte rätt, men det är som det står i GT (och då menar jag inte Göteborgs-Tidningen: "Åt den som har skall varda givet och de som intet har det skall ock tagas ifrån dem".

Undrar om regeringsmedlemmarna har blivit lite religiösa ;} Det är precis så det är, säger kristendomsfröken!

Nu hade jag tänkt skriva någe argt och elakt... en känga till våra "kära makthavare". Men jag är helt enkelt för trött... men jag vill att du ska veta... som den absolut klenaste tröst i världen... att jag tycker att det är en skam att bo i ett s k välfärdsland, och där bli behandlad som du har blivit nu!

Hoppas du kan sova någorlunda gott ändå, min vän...

Varm varm kram...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida