17 september 2009

Veckan började bra...

Måndag: Jag får brev från Försäkringskassan. Jag haft aktivitetsersättning under min praktik, istället för A-kassa, och då måste man skicka in en ansökan varje månad om pengar till FK. Denna ansökan ska handledaren skriva under och man ska intyga att man varit där varje dag eller varför man inte varit där varje dag. Som om jag var en skolelev...
De betalar ut för en månad i taget och oftast tar det 2 veckor innan man ser pengarna på sitt konto.
Denna gången hade jag ansökt om ersättning från 20 juli-20 augusti, men se det gick inte för en månad hos FK är 30 dagar - inte 31. Så nu hade de beslutat att jag inte skulle få ersättning för den 20 aug.
Jag ringde dit...ni kan köret..."Hej och välkommen till Försäkringskassan. Önskar du A, tryck 1, vill du hellre B, tryck 2...i all oändlighet. När jag äntligen får en människa av kött och blod i andra änden av luren talar hon till mig som om jag vore en lobotomerad 5-åring. Det jag ville veta var om jag behövde skicka in en ny blankett för den 20 aug. eller om den sista jag skickat in var daterad från den 20 aug. Men det tog sannerligen sin tid och till slut fick jag till svar att det kunde hon inte se, för den hade inte kommit in ännu - en vecka efter jag skickade in det! Ring om några dagar...Jag skickar in en ny ansökan. Jag orkar inte ta mig igenom FK:s automatväxel igen.

Tisdag: Idag kom det brev från Arbetsförmedlingen. Där stod det att jag var återanmäld till A-kassan som arbetslös fr.o.m 10 sept. Suck, suck...Det ska vara den 9 september och jag ringer och ringer innan jag får tag i min handläggare, som inte tror mig när jag säger att det är fel. Efter en stund ser han sitt misstag och lovar "titta på det". Jag hoppas att han gör mer än så annars förlorar jag pengar.

Onsdag: Nytt brev - den här gången från min a-kassa. Eftersom jag varit avanmäld och nu blivit anmäld på nytt som arbetslös, vill de nu veta vad jag gjort under tiden och se lite intyg innan de kan besluta om jag ska få a-kassa på nytt. Så jag måste skicka in fler blanketter annars blir det inga pengar...

Tur att jag är arbetslös så att jag kan sköta andras jobb...Är det konstigt att jag känner mig trött och nere?

Samtidigt kommer det ett svar på ett mail jag skickat till ordf. i koloniföreningen om att min lott ser förskräcklig ut och om jag inte snyggar till den kommer mitt kontrakt att sägas upp.
Den ser säkert för j-t ut, eftersom jag inte varit där hela sommaren. Jag har bara inte orkat.
Men ikväll ska maken och jag dit med en monstertrimmer och slå ner allt...
Idag kom det ingen post till mig ...jag hoppas att det inte kommer nån i morgon heller. Om det inte är nåt trevligt, som gör mig glad.

7 tankar:

Hej kära Ann

Du skriver så bra precis så som det är, blanketter, blanketter och åter blanketter. Behöva känna sig som en idiot, mindre vetande, ja ibland som den värsta tjuv för att man belastar samhället. Min handläggare på F:kassan har ringt Mig och mässat om att vid årsskiftet är jag utförsäkrad, där med basta, inget mer snyltande här inte, får då kanske inte Reinfeldt kan ge skattelättnader till de som redan har. Denna kvinna har mässat detta för Mig nu i ett års tid som ett ständigt mantra. Jag själv hävdar att jag vill ta tid på Mig att komma igen och inte hasta och få bakslag, men på detta öra lyssnas inte. Har även fått en ny läkare en kvinnlig mycket duktig och bra, min andra dr utrbränd har blivit sjuk och ingen vet när han är tillbaka. Min nye läkare såg omöjligheten i att snabbt komma upp i 100% till jul och vände och vred på det om man kunde ge Mig en annan diagnos kanske för att jag skulle kunna få exempelvis varaktigt sjukersättning på halvtid. Hon såg att jag inte kunde komma tillbaka så snabbt. Jag är less och känner mig som ett snömos i huvudet.

Många kramar till Dig

Lena i Småland

Som man känner igen sig! Man blir ju tokig, och all tid och energi, som detta ringande, skrivande etc. tar i anspråk, tid som faktiskt går ifrån dig, när du försöker bli frisk. Jag tror, att vi borde bli sakkunniga åt någon högre upp, rådgiva de mindre vetande. Vi vet ju redan så mycket, eller också blir vi politiker och bildar ett missnöjesparti.
Här hos mig är det inte mycket roligare: de har föreslagit en omplaceringsutredning, vilket i slutändan innebär arbetslöshet, om de inte hittar ett annat arbete åt mig. Just nu är det bra deppigt, men det skriver jag om en annan dag.
Kram på dig!

Åh, min vän... jag lider verkligen med dig. Å jag skulle vilja peppa och stötta precis som du brukar stötta och peppa mig... men jag känner mig, liksom du förstår jag, maktlös.
Å snart så står jag också där...!

Jag förstår bara inte hur det är tänkt att man...hips vips... bara ska bli frisk och må bra helt plötsligt.

Varm varm kram till dig ikväll, min vän... och hoppas du inte tog ut dig fullständigt där på kolonilotten!

Å kära nån.
De kör ju fullständigt slut på dig bara med sina papper. :(

Massor med kramar, vännen!!!

Alla dessa myndigheters regler och blanketter... skapar säkert mer sjukdom än hälsa hos de som drabbats av utbrändhet!

Jag förstår fullständigt din frustration.

Kram från qi

PS Det här inlägget vore en bra insändare, eller varför inte ett brev till ansvarig(a) ministrar? Det är så bra formulerat och tydligt att det kanske kan väcka någon? /qi

Annela, tack!!
Som du säkert förstår så betydde dina ord mycket mycket för Mikael! Jag vet ju, sedan länge tillbaka, vilken underbar människa du är... och nu visade du det igen... genom att du ville stötta en kille som har det så svårt nu.
Tack snälla snälla vän.... jag blev så glad för hans skull!

Varmaste kramen ikväll...

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida