19 mars 2007

Äntligen måndag...

...och äntligen var jag tillbaka i garnbutiken igen. Viruset håller på att ge med sig och nu känner jag mig lite piggare. Dessutom kan jag vila i stickandet nere i butiken. Jag kan sita och sticka hela tiden jag är där om jag vill och om jag känner mig trött. L. är mycket noga med att jag inte ska ta på mig för mycket jobb och ansvar och det känns skönt.
Själv har jag svårt att känna den gränsen och då är det skönt att veta att hon är så omtänksam.

Nu har vi börjat sticka sjalar som galningar för att visa att man kan blanda garner och färger hur man vill och eftersom vi stickar på stickor 12 och 15 så går det undan.

I förmiddags hade vi alla årstider på 1 timme; storm, ösregn, hagel, snö och solsken. Jag hoppas att det snart lugnar sig så att man vet vad man ska ha på sig om man skulle vilja gå ut.

16 mars 2007

Ny blogg!!!


Jag har startat en ny blogg. Den heter 2 knit och not 2 knit... och där ska jag skriva så ofta jag förmår om min tillvaro i garnbutiken 2 Knit. Där kommer jag också att lägga ut bilder på våra alster som vi stickar och virkar och nyheter om garn och annat relaterat till min praktikplats.

Välkomna dit på besök!!

15 mars 2007

Biljud?

Idag var jag på besök på vårdcentralen eftersom min envisa hosta inte vill ge med sig. Träffade en mycket trevlig läkare, som var skåning. Han sa att jag hade biljud i lungorna och skulden till infektionen var ett virus. Nu kunde man lätt få sekundärinfektioner. Det lät väldigt allvarligt och jag fick absolut inte vara i garnbutiken eller bland en massa folk. Om jag fick feber eller ont i bröstet var jag tvungen att ringa omedelbart. Doktorns order blev "rast, vila och mycket vätska" och när jag frågade om han med vätska menade vatten, sa han att det gjorde inte når om det slank ner nån enstaka toddy.
Men jag känner mig lite piggare i huvudet. Fast trött ändå på nåt vis och det rosslar i bröstet så hemskt.
Nu ska jag ut och dricka Mollipect. Skål!

10 mars 2007

Jeremiad

Jag kallvettas, fryser och snoret rinner.
Det river i bröstet och gör ont i ryggen när jag hostar.
Jag har hostat sönder nåt blodkärl.
Huvudet är vadderat och värker.
Snoret rinner.
Jag är trött, men kan inte sova för då kommer hostan.
Så fort jag pratar kommer hostan och pratar jag inte så kommer hostan ändå.
Inget hjälper: inte hostmedicinerna,
inte hostpillret man löser upp i vatten,
inte te,
inte kaffe - inte ens Zoegas
inte äckliga örtteet,
inte sängläge.
Inget känns bättre.
Inte dusch, inte bad, inte godis.
Det regnar

08 mars 2007

Utmaning

från ca

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga / egendomliga saker om sig själv. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egna blogg för mer information. Bloggare somblivit "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.


1. Jag älskar halvljummen rotmos på Sport knäckebröd. Prova det!

2. Jag läser "allt" i morgontidningen t.o.m. dödsannonser, kungörelser, dragningslistor ( även när jag inte deltar i lotteriet) m.m. Det tar en stund.

3. Jag tycker mycket om lukten av jord. Gärna lite fuktig.

4. Jag avskyr brandgult.

5. Jag tycker om små, udda instrument: ukulele, näsflöjt, kazoo, mungiga m.fl och kan faktiskt spela på dem också.

6. Jag planerar att ha ett "gifthörn" i kolonin, med giftiga växter. Om det blir så, är högst osäkert.

Jag skickar det här vidare till den som känner sig manad och som inte redan gjort det.

Öööööööööööhh

Näsan rinner, smaken är borta och hostan skakar min kropp. Pappersnäsdukarna är slut och som tur är har sonen varit hos doktorn och fått hostmediciner. Det var han som började denna svängen och nu är 4/5 av familjen sjuka. Det är som ett sanatorium för lungsjuka här. Krax, krax. Det är "synnast" om oss nu.

03 mars 2007

FödelsedagenFödelsedagen var rolig. Min kattgranne kom med underbara baddofter och ljus. I kväll bjuder hon på "Pisco sour" och Melodifestival. Pisco är Perus nationaldryck som man dricker mixad med äggvita, pressad lime, socker och krossad is. Det låter spännande och gott.
Mina gulliga pojkar hade gjort ett eget kort med teckning på ritad som om de vore 5 år igen. Jätteroligt! och inuti låg det 1000 kronor som de lagt ihop till och för dem skulle jag köpa ett smycke, stod det. Jag har funderingar på att köpa mig ett kroppssmycke - en tatuering - och det var coolt tyckte de.
Från extradottern kom det en underbar ljuslykta från Goebel med motiv av katterna som Rosina Wachtmeister målar. Jag samlar nämligen på hennes katter och detta var en jättesöt lykta. Porslinet är så tunt att när den är tänd ser det ut som om katterna rör på sig.
Av min man fick jag en fiffig present: Ett tre månaders gymkort, någonstans där det verkar mysigt. Men det var villkorat på det viset att för varje timme jag är på gymmet så lovar han att arbeta med mig tre timmar i min koloni. Dessutom fick jag 30 tulpaner i olika färger-helt underbara.
Jag har länge försökt få honom att hjälpa mig med grävning och annat i kolonin, men han gillar inte trädgådsarbete. Han å sin sida har försökt få mig att motionera (vilket jag behöver, men inte tycker är så kul) vilket han misslyckats med.
Så nu blir det en morot för mig att gå på gym eftersom jag behöver hjälp med lite bygge efter stormen , och med att anlägga trädgården. Det var väl en fiffig present!!

02 mars 2007

Idag fyller jag...


och blev uppvaktad redan 6.49 med sms från storasyster. Frukost på sängen till "Ja må hon leva" på gitarr av äldste sonen. Kaffe i födelsedagskoppen och smörgås och sockerbulle med äpplemos samt muffins med chokladcrème och kokos och GP. Ett perfekt sätt att börja dagen på.
På väg till garnaffären köpte jag en julros till L som nu ska satsa på garnaffären på heltid. I present fick jag alpacagarn till en sjal av henne. Underbart! Storasystern tittade in i affären också med en fin bok "Koloniträdgården", som jag faktiskt inte läst.
I kväll blir det födelsedagsmiddag. Då får man önska det man vill ha och mitt val står mellan fläsk och löksås, rotmos eller kålpudding.
I förrgår fick jag present av extradottern: En fin ljusbägare från Goebel med mina favoritkatter på. Porslinet är så tunt att när man har ett värmeljus i ser det ut som katterna rör sig. Den är verkligen söt.

Senare inlägg Äldre inlägg Startsida