12 juli 2008

Lördag på sta'n

Här går fadern och sonen i Brunnsparken och ska träffa storebror och störsten för att fixa en mobiltelefon. Modern går som vanligt lite bakom och hinner på det viset ta lite bilder under lördagens runda i sta'n.
Det har kommit en massa fotbollslag till Göteborg. Gothia Cup börjar i morgon och det är som vanligt en hel massa killar och tjejer från hela världen. Just det här laget kom från Brasilien. Deras tränare står och pekar och visar vart de ska gå och han talar fort på portugisiska och sedan går hela gänget bort mot Centralstationen eller kanske mot Ullevi...vad vet jag.

Vi stannar och väntar vid Johanna i Brunnsparken, som har fått en ny hatt idag. En fiskmås som vill ha lite utsikt.
Medan vi väntar på störsten tar jag en bild på ett av lejonen på Lejontrappan, som leder ner till vattnet i Stora Hamnkanalen. Han ligger och tittar bort på Göteborgs Stadsmuseum där de just nu har en utställning om stolar.

Äntligen kommer Störsten och vi går bort mot Nordstan, fast när jag kom in där fick jag sån hjärtklappning och det kändes som om väggarna sakta föll över mig. Ett fruktansvärt ställe! Jag gick ut och gick till väskaffären istället en bit bort.

Efter att vi hade gått runt lite grand (eller rättare sagt mycket) så var alla fikasugna. Då blev det Le Pain Française. Maken åt en brioche chocolat och vi drack utsökt café maison i vacker kanna.
Själv tog jag en croissant aimant ( en älskande croissant) och den borde alla få äta nån gång i sitt liv. Delikat fylld med mandelmassa. Mmmm...
Äldste sonen tog en baguette med tonfisk...

Jag hann med ett spontanbesök hos min frisör Klipp-Center och hon "frilade" min virvel och lät frisyren utgå från den. Här syns nacken.
Väl hemma sken solen även på balkongen och Shiva poserade så snällt: "Blir det bra så här?" vid min stjärnpelargon.
Men på andra sidan satt de tre nyinflyttade krabaterna och mådde gott i solen.
Störsten, som jobbar på Lidl, ska på "firmafest" i kväll och har gjort en egen T-shirt.
Nu ropar maken att maten är klar....

7 tankar:

En sån tröja skulle göra succeé! Vi älskar också von Lidl och handlar ofta och gärna, min favvobutik är den på stigbergstorget:)

Just en sån croissant har jag tänkt ta felar gånger men det blir alltid bagutt med brie och salami..

Så många sköna bilder men vem tillhör nagellacket? Misstänker kreativ person eller hemlig flickvän... kul!

P.S Fattar precis vad du menar med Nordstan!

Du måste ta en croissant nästa gång. De är underbara! Nagellacket tillhör faktiskt Henke, men det var inte så snyggt på igår.

Han kan få ett snyggt rött av mig:)

Det vill han säkert.

Ser ut som om ni haft en bra runda på stan.
Va roligt de vore att var med på Gothia igen. de är nått speciellt med Gothia Cup, eller är det speciella Göteborg?
HA de gott på dej.
Eva.

Gothia Cup är något speciellt. Tänk så många fotbollsplaner man sett alla tider på dygnet och i alla väder. Men den tiden är förbi nuoch faktiskt är jag glad för det. Det var inte kul att stiga upp tidigt och stå i regn kvart över åtta och titta på forboll. Men det är klart...lite spännande var det. Jag tror att våra aldrig kom längre än till kvartsfinal.
Men visst är Göteborg ockdå speciellt!!
Ha det så gott du med!

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida