30 juli 2008

Sommarlunch

Vi bor i ett stort stenhus från 1940-talet och här finns många små lägenheter där pensionärer och ungdomar bor. Det är en mysig blandning. På vår svale bor tre äldre damer som våra grannar och två av dem är väldigt pigga och vitala, M och A-M. Varje onsdag på vinterhalvåret ordnar de kaffe med dopp i Hyresgästföreningens lokal en bit härifrån. Den har de fått låna gratis och till jul får de lite bidrag från H-föreningen så att de kan fixa jultallrik till pensionärerna, som bor i närheten.

Förut fanns en pensionärsförening, som hade fika, men det lades ner och många, som aldrig kommer ut och träffar någon, blev väldigt ledsna. M. och A-M tog saken i egna händer och har alltså nu fika för samma pensionärer.

På sommarhalvåret när vädret tillåter är det lite kaffe och smörgåsar till självkostnad utomhus i parken nedanför oss. De har det så mysigt och det är mest damer, som kommer. För somliga tar det lång tid att ta sig hit, men kommer gör de.
De flesta ser ut att vara från 75 år och uppåt, men alla är glada och idag var det faktiskt en man också.
Ambulansen kom mitt i alltihop och hämtade en dam, men det var nog inte så allvarligt, för lunchen fortsatte som om ingenting hade hänt.
Jag hoppas att jag blir så pigg och kreativ när jag är i deras ålder!
Här ses ungefär halva styrkan innan alla kommit. Kolla in alla rollatorer som står parkerade vis buskarna.

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida