24 juli 2008

Sommarvärmen - puh!

Idag är det för varmt att göra något (+ 28 grader i skuggan). Jag kom just hem efter att ha skjutsat Anders till hans kompis, där han hade sin elbas och sin förstärkare. Det var varmt i bilen och nu sitter jag i soffan, med datorn i knät framför fläkten och bara flämtar.
Såna här dagar är det skönt att bo i ett stort stenhus. När man kommer in i trappuppgången är det som om det var AC på. På balkongen sitter maken och ser Tour de France på sin dator - det kallas visst streaming. Jag har fått Allt om Trädgård idag, men jag orkar inte läsa den just nu.

I förrgår var jag och Monica en tur på Ikea och det var roligt.Vi gick runt och tittade och skrattade, men till slut blir man ju trött och hungrig och då fikade vi mackor och mandeltårta och M. drack the och jag drack kaffe.
Efteråt fortsatte vi turen, men när man kommer til såna här fåtöljer som man kan fälla ut till en vilstol, då måste den bara provas. Mycket skön! Vi handlade en del också och vi kom till kassan med full vagn. Men utan det tyg som jag egentligen åkte dit för. Är det inte typiskt?
Alldeles i närheten av IKEA ligger Plantagen och dit åkte vi efter IKEA. Monica hängde med på det och vi hittade en hel massa som jag ville ha till kolonin.
Det är inte lätt att välja bland alla fina växter. Här fanns pelargoner, sommaraster, dahlior och en hel del som jag inte visste namnet på.
Visst är dahlior jättefina? Men jag kunde inte bestämma mig.

Vi gick utomhus istället och Monica hittade en ros som matchade hennes tjusiga naglar perfekt. Och rosor är också vackra, men jag ville egentligen ha något ätligt.

Därför hamnade vi till slut på bäravdelningen och så här fina krusbär fanns det också. Vi smakade på bären men jag är inte sååå förtjust i krusbär utan hittade adra favoriter, som fick följa med mig hem; nämligen Rubus fruticosus (utan taggar) och Rubus idaeus samt en Ribes rubrum.Till slut blir man så trött så att man bara fånar sig. Kolla in kaninöronen på sned.
Men det var en rolig dag.
Det är Monica, som tagit alla fotona.

9 tankar:

Jag gissar att det du på bilderna - kul att få se dig!

Såna där fåtöljer har vi i vardagsrummet... och man kommer bara inte upp när man väl satt sig. Livsfarliga.

Ja, det är jag i mitt vita hår och mina svarta glasögon. Nu är allt avslöjat!!

Alltså, nästa gång när ni är på IKEA, hör av er! Jag var också där igår em men såg er inte.

OBS! Gäller varuhuset i Kållered. Eftersom jag bor där.. alltså inte på varuhuset, men ni förstår...

Ja det är plågsamt varmt idag...

Det är alltid mycket roligare att ha ett ansikte på sina bloggkamrater - och du har ju inget att dölja! :)

Qi: Vi var i Bäckebol, eftersom det ligger lite närmare Hisingen, där Monica bor, och det var inte särskilt planerat att vi skulle dit.

Bloggblad: Tack, det var snällt sagt.

De amerikanska jätteblåbären var också goda:)

En rolig dag!

Och jag som suddade dit ansikte på min blogg av omtänksamhet:)

Det lyder som en herlig tur I to har haft :-)

Jag förstod det, Monica, men eftersom jag bara har inbjudna läsare, så tyckte jag att det var OK. Tack i alla fall! Det var omtänksamt.

Losarina: Ja, det var verkligen roligt. Hoppas att du har det gott.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida