13 juni 2008

Fredagen den 13:e

Varför räknas den dagen som en otursdag? Läs mer här

Själv har jag inte upplevt någon otur - om man inte ska räkna att det var sista dagen på Myrins textil. Jag bjöd på Fryst Dajmtårta och alla tyckte att den var smaskig. Nån som vill ha receptet? Den går snabbt att göra och äts alltid upp till sista smulan.

Vi fikade på kafferasten och arbetskamraterna hade köpt en jättefin stjärnpelargon till mig. Jag blev väldigt glad att de tydligen tyckt att jag gjort bra ifrån mig. Igår var vi på Rumpan Bar (Jo, den heter så.) och åt och firade en som ska fylla 50 under semestern. Hon anade inget och blev så överraskad. Vi hade lagt ihop till ett presentkort på Guldfynd och hon blev sååå glad att hon grät.


Jag hann sy klart båtgardinerna på racermaskinen och sedan var det bara att säga "hej då" till alla. Det kändes så ledsamt och jag kramade alla. Det har varit jätteroligt och jag har blivit så väl mottagen av alla. Jag har t.o.m. tyckt att det varit roligt att stiga upp på morgnarna.
Men nu är jag lika ovetande om framtiden som ett nyfött barn.








Fryst Dajmtårta
1 pkt (2 st) marängbottnar (Man kan göra egna också)
Skål 1
4 dl grädde
2 st dubbeldajm
Vispa grädden hårt. Blanda i dajmen som skall vara krossad/hackad
Skål 2
3 äggulor
½ dl socker
Vispas hårt.

Blanda försiktigt ner innehåller i skål 2 i skål 1.
Lägg 1 marängbotten i form med löstagbar botten, lägg bakplåtspapper i botten.
Häll över halva smeten.
Lägg den andra marängbottnen ovanpå och resten av smeten högst upp.
In i frysen.
Låt stå minst 2 timmar.

Ta fram tårtan en halvtimme före den ska serveras och garnera den med någon lite syrlig frukt. Gott är hallon, jordgubbar, kiwi - både gul och grön, vinbär eller vad du tycker om

6 tankar:

Så kort tiden var på Myrins, jag trodde du skulle vara där längre?
Nu ligger framtiden som en öppen oläst bok framför dig...

Tack för receptet, jag har ett liknande, men ditt verkar mycket godare!

Kram

Godt at du fik en god tid der ! Nu må du så "bare " se hvad fremtiden vil bringe til dig.
Tak for opskriften :-)

Vacker pelargon:)

Marskatten: Ja, det var 6-7 veckor tror jag och det berode på att mitt "rehabår" tog slut där. Tyvärr, men det var så roligt så länge det varade.

losarina: Nu ska jag luta mig tillbaka och se vad som händer - igen!

Ginger beer: Visst är den fin, men jag kan inte komma på vad just den stjärnpelargonen heter. Men vacker är den!

Tack för receptet, det verkar fullkomligt absolut livsfarligt gott ;o)
Vilken vacker pelargon! *kram*

Milda: Den är fullständigt livsfarlig och dödligt god. Men. bra för själen

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida