07 juni 2008

Jag har gått med i gruppen "Vi stickar under fotbollsEM 2008" och hade tänkt sticka mig en sommarkofta, men tyvärr hade inte vår sponsor Deisy Design öppet idag lördag, så jag får sticka på ett UFO idag så länge.
Det ser ni här: En stor sjal i mosstickning stickad i Indecitas alpackagarn.
Ett enkelt mönster: Lägg upp 100 m på rundsticka 5½ minst 80 cm, och sticka fram och tillbaka 1 rm, 1 am; kantmaskor i kanterna. Efter att ha stickat några nystan, så klipp fransarna (om du vill ha det) så att det räcker till båda sidorna. På det viset kan du sedan bara fortsätta att sticka tills garnet är slut.
Jag har redan gjort en vit och den är 55 x 150 cm, om man som jag stickar på stickor 5½ och stickar fast.Det går åt 5 nystan Indecita, men om man vill ha en smalare (lägg upp 80 m) och lite kortare variant, räcker det med 4 nystan.
Den röda ska bli en födelsedagspresent till min svägerska i Norge och om den inte blir klar tills hon fyller så får hon sticka klart den själv.
På måndag är det jag som traskar iväg till Deisy Design (jag vill ju gynna sponsorn) och köper garn till min sommarkofta.
(UFO = Unfinished objects)

Var ute en liten sväng till "Hvilan "idag, men det var alldeles för varmt för att arbeta, så jag snackade lite med grannen och sedan körde jag hem igen.
Nu är det fotboll.

4 tankar:

Sponsor också minsann men då skulle hon väl haft öppet?

Sjalarna ser mysiga ut!

Ja, det tycker man ju, fast det var väl en "klämlördag" eller nåt.
Det finns en sponsor till "Eva i Stäket". Ja, sjalarna är så mysiga men det går långsamt att sticka dem.

Hvilan, jag gillar det namnet! Som gjort för att i första hand umgås med grannen eller sitta under ett parasoll och sticka eller läsa.

Javisst är det, Qi, fast just nu är det ingen hvila. Vi gräver och arbetar, men målet är en grön oas med gräsmatta och perenner och läge för parasoll och stickning.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida