12 september 2008

Intervju

Min dator har kraschat, makens lånedator har kraschat och nu sitter jag vid A:s dator och försöker igen. Hoppas att den håller sig kry!!

Intervjun,ja. Jag kom till herrekiperingen precis på sekunden när jag skulle kl. 15 och möttes i dörren av Björn, den pensionerade ägaren som nu är konsult till Johan, hans son, som har affären.
Jag hälsade på Johan och Lena. Lena är ungefär i min ålder och jobbar också deltid och verkar väldigt trevlig och glad.
Vi tittade runt lite i affären och sedan tog vi spiraltrappan ner till personalrummet och ett litet lager. Det var ganska rörigt där, eftersom de höll på att renovera men på beskrivningen jag fick
verkade det att bli snyggt när det blir klart. Vi satte oss vid bordet B och jag och han började med att säga att han "vickat" som rektor på en skola jag jobbat på och sedan var snacket igång:
-Jobbar X kvar och minns du Y?

Så höll vi på i en halvtimme och sedan började han så smått att berätta lite om affären och att nån skulle sluta och att de hade fått 108 ansökningar. Många hade sållats bort från början men bara igår hade de intervjuat 3 stycken och de skulle väl prata med några till innan de beslutade sig om vem de ville ha.
Stackars Lena , som egentligen skulle varit med på intervjun fick springa upp och ner eftersom det kom kunder hela tiden, så henne hann jag inte prata så mycket med. (Hon hade en liten kinesisk nakenhund, som ibland fick följa med till jobbet.)

Men B och jag satt och pratade mer om vad både han och jag gjort förut och jag berättade lite om mig själv och han om sig och allt var som om vi vore gamla bekanta som inte setts på länge.

När jag gick ut ur affären hade det gått 2 timmar!!! Tiden bara flög iväg.Det var den längsta anställningsintervju jag nånsin varit på. Men vi hade roligt också - han hade humor B och Jag tror faktiskt att jag skulle platsa i det gänget.

Efter ett tag sa jag:
-Jag satt igår och funderade på vem jag skulle vilja anställa om jag var du. Då skulle jag vilja ha en kvinna som är pålitlig, plikttrogen, social, tycker om att träffa människor och vågar bjuda på sig själv, en som är noggrann och ordentlig och tar egna initiativ.
-Ja, sa han då.
- Ja, sa jag då, här är jag.
Och då skrattade han. Han skulle höra av sig under denna månaden om det blir något, så nu är det bara att vänta.

11 tankar:

Det låter positivt, tycker jag. Hoppas du får det. Ett bra gäng är viktigare än hur lokalerna ser ut. Kanske är det lika många kvinnliga kunder, vad jag har hört så köper de flesta fruar sina mäns kläder...

Det låter som om en trevlig stund. Hoppas det ger något i slutändan!
Jag håller tummarna så klart!

Låter jättespännande! Får hoppas att det är B som får bestämma :)

bloggblad: Ja, det hoppas jag med. Det är sant att det ofta är kvinnor som köper sina mäns kläder. Senast idag köpte jag underkläder till min man och son. Jag tror att både lokaler och gänget blir/är bra.

Lindalotta: Tack för tumhållning. Du får släppa dem lite i kväll så att du kan ta dig ett glas vin =)

Monica: Ja, jag tror nästan att det är B som har sista ordet, för J. var inte med alls under intervjun. Bli friska fort nu.

Spännande!

Håber det går , som du ønsker !
Men lige meget hvad, havde du to timer i hyggeligt selskab :-)

Sofie; Ja, visst är det.

Losarinas mor: Det är sant - så ska jag tänka.

Må han drabbas av racerbajs om han inte väljer dig!!!

Racerbajs var ordet!

Jag håller tummarna. Stenhårt!!

Tack, snälla Ellis! Det behövs nog.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida