27 september 2007

Dramatik!

Precis när jag skulle sätta mig och sy lite kl. 23 igår så hörde jag hemska skrik och kvidanden från köket. Yngsten A. hade slintit (sluntit?) md nya kniven och skurit sig i pekfingret rejält. Jag rusade ut och pappan med. Det blödde och blödde och ett stort gapande sår lyste rött mellan första och andra leden. Vi fick åka till akuten på Östra Sjukhuset och sy ihop det. Vi kom in genast eftersom det blödde, men eftersom vi själva lagt om det med kompress, blodstillande vadd och annat så stannade det så småningom. Läkaren höll på med en operation och vi fick vänta. Länge - kändes det som.

Men efter några timmar kunde vi åka hem igen. Sonen hade då tre stygn och 2 fingrar i ett stort paket, men vare sig senor eller nerver var skadade. Tur i ouren!
Vi var hemma 02.30 och då äntligen kunde jag sätta mig och lägga upp ett par jeans, som jag lovat skulle vara färdiga tills idag. Jeansen ska nämligen tillsammans med sina ägare till London, så det var bara att sätta igång.
Då var jag så uppe i varv att jag hade svårt att somna. MEN nu är jag uppe igen för idag har vi ju 20 % rabatt i garnbutiken och då blir det mycket folk.
Får väl sova ut i morgon då jag är ledig.

7 tankar:

Skönt att handen inte blev skadad för framtiden men det är jobbigt med att vänta och allt, vilken pärs för er alla, hoppas du får sova ut bra snart:)

Frossar i alla vackra garner som jag köpte dag... :-)

Monica:a, han hade tur i oturen, men idag sov han länge och sedan gick han till skolan, så allt är ganska bra. Ja, nu är jag hemma från garnaffären och nu lagar min man mat till mig. I morgon ska jag sova ut och sedan blir det kanske bokmässan.

Qi: Jag förstår - du sitter väl bara och känner på dem och suckar:)

Fy så hemskt... och som mamma tänker man ju automatiskt: tänk om.. vad HADE kunnat hända!!
Hujedamig..!! skönt att det ändå gick bra!!

Hoppas du inte var alldeles groggy idag.. och att du fått möjlighet att sova igen lite..!?

Varmaste kramar...

Men käre nån..vilken tur att det gick så bra, trots allt. Det är otäckt när det blir så mycket blod och man först inte ser hur mycekt som är skadat.

Kära nån så det kan gå när man slinter (slant, sluntit) med kniven.

Vet du om att det inte går att komma in på din blogg från länken som blir i kommentarsrutorna?

Elisabeth: Ja, man hinner tänka mycket, men själv var han så stressad att han inte tänkte alls. Jo, jag sov lite, men inte tillräckligt känner jag.

Milda: Ja, så mycket blod var det länge sedan jag såg. Men det slutade lyckligt, som tur var.

Bloggblad: Ja, det händer på ett ögonblick. När jag frågade hur han gjort, sa han: "Jag gjorde så som du brukar säga att man inte ska göra för att då skär man sig." Tablå.
Ja, jag vet att det inte funkar. Jag har ställt in det så, men får kanske ändra det.

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida